Baby Mama en zo

De kraamweek

kraamweek, kraamvrouw, kraamzorg, geboren, zwanger, baby, mamablog, blog, lifestyleblog, La Log
De kraamweek is alweer voorbij, wat ging dat snel! En het was compleet anders dan na mijn eerste bevalling. Gelukkig maar. Vandaag lees je hoe ik deze week ervaren heb zo met onze twee meiden, de kraamhulp en mijn herstel na die heftige bevalling.

Maandag was natuurlijk bizar. Lot werd iets na tien uur ‘sochtends thuis  geboren. Thuis! Wat ben ik daar trots op. Het was namelijk een van de dingen waar ik best angstig voor was, dat thuis bevallen. Ik was er van overtuigd dat ik in het geboortehotel zou gaan bevallen. Die is namelijk gevestigd in een vleugel van het ziekenhuis. Een veilig idee, voor het geval dat. Totdat ik twee weken voor de bevalling begon te twijfelen… het zou namelijk wel heel fijn zijn om meteen thuis te zijn na de bevalling. Hoe dat ging kun je lezen in de vorige blogpost “ze is geboren!”

Thuis dus.

Natuurlijk kregen we die middag de trotse opa’s en oma’s op bezoek. Noor was vroeg in de ochtend door oma opgehaald en kwam haar zusje vol bewondering bekijken. Baby Lot kreeg een kus en werd omgedoopt tot zus. Als in: Noor, hoe heet de baby? Zus. Nee, Lot. Zus. Oké. Haha, zo schattig.

En onze kraamhulp was super! Het was Annie! Ze was ook bij mijn bevalling om te assisteren dus het was fijn om iemand in huis te hebben die weet hoe het is geweest. Annie was lief, behulpzaam, aanwezig maar toch op de achtergrond. Echt heel fijn. En in tegenstelling tot mijn vorige kraamweek kon ik mijn baby nu zelf in bad doen, optillen en alles meemaken. Plus: ik was meteen thuis! Geen ziekenhuis en geen verblijfkatheter voor twee weken(!). Want hoe naar was dat de vorige keer…

kraamweek, kraamvrouw, kraamzorg, geboren, zwanger, baby, mamablog, blog, lifestyleblog, La Log
Tijdens het badje van Lot is Noor er ook gezellig bij.

Lekker badderen met Lot maar ook bezig zijn met Noor. Echt heerlijk! Wim is twee volle weken vrij en we genieten dus volop. Mijn herstel deze eerste week gaat erg goed, ik mag niet klagen! Oké, ik heb een beetje last van mijn bekken door de bevalling maar zeker niet zo erg als de vorige keer. Binnenkort ga ik weer bij mijn fysio langs om het recht te laten zetten en dan hoop ik dat het dat was…

Verder ontvingen we al wat bezoek en verstuurde we de geboortekaartjes die ik bij hippegeboortekaartjes.nl bestelde. Die show ik snel op de blog, maar nu eerst weer verder met genieten! Tot gauw!

kraamweek, kraamvrouw, kraamzorg, geboren, zwanger, baby, mamablog, blog, lifestyleblog, La Log
Geboortekaartjes en kraamvisite!

 

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

 

Joehoe, volg La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

4 gedachten over “De kraamweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *