Interieur & thuis Lifestyle

Kreukvrij zonder strijken. Echt waar.

kreukvrij, strijkvrij, strijken, was, huishouden, blog, lifestyleblog, La Log

Kijk, ik strijk niet. Nooit niet. Ik vind het zo’n nutteloos iets: je strijkt een kledingstuk, trekt het aan en het is weer gekreukt. Ja, daag, dat ga ik dus niet doen. Plus: het is nog eens een tijdrovende klus ook! Heel, maar dan ook echt heeeel, af en toe strijk ik een blouse van Wim als het echt niet anders kan. Lees: als de blouse vergelijkbaar is met een oude krant. Maar het liefst gebruik ik een van mijn andere methodes waar je kleding ook kreukvrij van wordt. Weg met het strijken dus, bye bye! Nieuwsgierig? Lees hier hoe ook jij je strijkbout voortaan kunt negeren!

Hoera, een strijkvrij leven!

Föhnen
Hang je gekreukte shirtje aan een kleerhanger en zet je föhn op de heetste stand. Houd de föhn vijf cm van je shirtje af en föhn totdat de kreukels verdwenen zijn. Trek daarbij het shirt een beetje strak, dan gaat het nog sneller. Föhn daarna nog even op de koudste stand, op deze manier blijven de kreukels langer weg.

Warme douche
Tijdens het douchen kun je ook de gekreukte kleding in de badkamer hangen. Door warme stoom wordt je kleding kreukvrij, vooral als je het nog even strak trekt op het hangertje. Hang daarna je kleding in een droge ruimte.

Sprayen en ophangen
Heb je iets meer tijd om je kleding kreukvrij te maken? Kies dan voor een plantenspuit en vul ‘m met water. Hang de kleding op een hangertje en spray het water op de kleding terwijl je het goed strak trekt. Laat het kledingstuk vervolgens aan de lucht drogen.

Dit doe ik dus om onze kleding kreukvrij te krijgen. Vooral het trucje met de föhn is ideaal als je je bedenkt dat een kledingstuk eigenlijk te erg gekreukt is om zo aan te trekken. Maar strijken kan ook. Wat een gedoe. Leef jij strijkvrij?

 

 

lifestyle blog, mamablog, La Log
 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

12 gedachten over “Kreukvrij zonder strijken. Echt waar.

  1. Ik strijk ook nooit en als er eens iets gestreken moet worden waar je echt niet onderuit kan (hoogstens 1x per maand) dan doet manlief het.
    Mijn methode is meteen alle bovenkleding ophangen op kledinghangers en broeken meteen uit de droger opvouwen en gladstrekken

    1. Haha, noooo even die ene blouse naast de douchecabine hangen tijdens het douchen en de kreukels zijn praktisch weg! Maar als je echt alles strijkt wordt het een lastig verhaal ja. Dit is voor strijk-haters only :-p

  2. Ik strijk alles aan 1 kant met stoom. Een uurtje en alles is gedaan van een hele week was. Plus ik vind het fijn. Voor mij juist een rust moment.
    Ik geef er niks om. Behalve dat mijn man soms 2x per dag schone kleding aantrekt en dan grom ik ff bij 14 shirts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *