Mama en zo

Mijn dreumes voor het eerst naar de kapper…

kapper, dreumes, haar knippen, mamablog, lifestyleblog, La Log


Vorige week woensdag was het zover: Noor ging voor het eerst naar de kapper. En het sloeg helemaal nergens op, maar mama was lichtelijk zenuwachtig. Zou ze wel gewoon blijven zitten? Zou ze geen schaar in haar oor krijgen?
Tot nu toe knipte ik haar pony zelf. Beetje natmaken en de kappersschaar erin, hoppa. Dat ging prima, maar nu had Noor echt gespleten haarpuntjes aan de achterkant dus een kappersbezoek was hard nodig. Dacht ik.

En op zich ging het heel goed. Noor bleef rustig zitten in de kinderstoel die de vorm van een auto had. Nieuwsgierig hield ze de mevrouw met de schaar in de gaten. En ik ook: knipte ze nou niet heel veel van die schattige pony af? “Uhhh,” zei ik voorzichtig, “tot net boven haar wenkbrauwen zei ik he!” De kapster trok haar exemplaren op alsof ze zich afvroeg waar ik me in hemelsnaam mee bemoeide en zette de schaar er nog eens in. “Ja, nu wordt het wel heel kort!” zei ik iets minder vriendelijk. Noor keek me met grote ogen aan. Tja, er hing in ieder geval geen pony meer in… De kapster tetterde dat die pony best iets korter mag want dan “kan Noor er even tegenaan”. Nou lekker dan. Ze dunde de pony vervolgens nog uit ook toen ik een pakje krentjes uit mijn tas viste voor Noor! Want ze zat zo lief stil. Door dat uitdunnen lijkt het nu ook gewoon alsof er happen uit die pony zijn geknipt. “Ach, nee he,” zuchtte ik hoorbaar.

kapper, dreumes, haar knippen, mamablog, lifestyleblog, La Log
Toen zat haar pony er nog aan…

 

kapper, dreumes, haar knippen, mamablog, lifestyleblog, La Log
Ze zat zo lief stil!

 

kapper, dreumes, haar knippen, mamablog, lifestyleblog, La Log
Dag pony van Noor!

 

kapper, dreumes, haar knippen, mamablog, lifestyleblog, La Log
De voor- foto…

 

kapper, dreumes, haar knippen, mamablog, lifestyleblog, La Log
De na- foto!

Of ik even twintig euro wilde afrekenen? Hahahahahaha. Uhm, nee. Netjes zei ik dat ik nou niet echt tevreden was. Twaalfvijftig werd het. Oké dan. En ik mocht ook nog met Noor langskomen om haar pony gratis bij te laten knippen als het te lang werd. Nou, wat denk je zelf? De plantenspuit erop en mama zet de schaar er zelf weer wel in! Helaas kunnen jullie de te korte, scheve, pony van Noor niet op de blog aanschouwen omdat ik haar hier nooit helemaal vol in beeld breng, alleen van de zij- of achterkant, maar geloof me: dit zou bij jou als meisjesmama pijn doen aan je ogen, haha. Gelukkig heeft ze een soort van mijn lokken en groeit het als kool dus over twee weken zit het vast prima. En voor nu maar een speldje erin…

Wat is jullie eerste ervaring bij de kapper met je kleine?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 
Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

6 gedachten over “Mijn dreumes voor het eerst naar de kapper…

  1. Nou wat ontzettend stom zeg! Als je het nog zo duidelijk aangeeft, bah daar heb ik zo’n hekel aan! Maar gelukkig groeit het haar van je meisje snel :)! Ik vind het er mooi uitzien van de achter- en zijkant hoor!!

    Liefs, Rosie!

  2. Wauw wat vreselijk, ik zou dat zo erg vinden haha! Gelukkig groeit het snel en nooit meer daar knippen 😛 Ik ga het gewoon zelf doen, mijn eigen haar knip ik ook zelf 😉

  3. O wat stom zeg. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Bij mijn jongens gaat het ook niet altijd helemaal goed, maar het zelf doen durf ik (nog) niet. Wel fijn dat ze zo goed stil bleef zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *