Baby Mama en zo

Een babynaam kiezen

babynaam, naam kiezen, blog, mamablog, lifestyleblog, la log
“Dat zou wel moeilijk zijn voor jullie, nu jullie nog een meid krijgen,” denk je misschien, maar nee! De naam voor ons tweede meisje hebben we allang! Ha!
Of het bij een jongensnaam ook zo makkelijk zou zijn gegaan weet ik niet, maar daar hoef ik niet over na te denken. De komende tijd niet in ieder geval. Laat eerst baby 2.0 maar komen deze zomer!

Ging dat nou echt zo makkelijk met die naam? Tja, eigenlijk wel ja. En het geboortekaartje staat ook al in de startblokken. Dat is zo onwerkelijk om die naam dan te zien staan, dat vond ik toen ik bij het kaartje voor Noor maakte ook zo gek. Ik werd er altijd helemaal hyper van als ik het kaartje zag voordat ze geboren was, haha. Noor heeft een naam met een verhaal. De naam Floor had ik al een hele tijd in mijn achterhoofd zitten voordat ik überhaupt aan een baby toe was, maar die naam hoor je best vaak. Niet dat “Noor” nou zo uniek is, maar toch. Wim en ik hebben “iets” met Noorwegen en tijdens onze rondreis in 2013 sprak ik uit dat Noor dan wel een hele gave naam zou zijn voor als we ooit een meisje zouden krijgen. Wim vond dat meteen heel mooi dus tadaa: we hadden al een naam toen bleek dat ik zwanger was van een meisje. Ook vind ik het een mooie gedachte dat mijn oma Dora heette. We noemden haar vaak “Doortje” en samen met oma las ik vroeger altijd de strip “Noortje” op de achterkant van de Tina. En wat was mijn oma trots toen ze hoorde welke naam we gekozen hadden voor haar achterkleindochter! Helaas is ze een paar weken geleden gestorven bij een (waanzinnige!) leeftijd van drieënnegentig jaar, maar gelukkig heeft ze Noor mogen meemaken.

babynaam, naam kiezen, blog, mamablog, lifestyleblog, la log

zwanger, meisje of jongen, baby, mamablog, lifestyleblog, La Log
Het kaartje van Noor.

De naam voor baby 2.0 heeft eigenlijk geen verhaal. Heel sneu, maar ik kan er niks anders van maken, haha. En een naam hoeft ook geen verhaal te hebben, vind ik. Als je ‘m maar mooi vindt. En we vonden een mooie. Klinkt lekker bij “Noor” en bij onze achternaam. Jij bent nu vast heel benieuwd en gaat fanatiek raden in je gedachten 😉

Had jij al snel een naam voor je (toekomstige) kindje? Met of zonder verhaal?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 
Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

Eén gedachte over “Een babynaam kiezen

  1. De naam voor onze dochter zat al heel lang in ons hoofd. Toen we voor het eerst samen op vakantie waren was er in het hotel een meisje aan het spelen met die naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *