Mama en zo Zwanger

Harde buiken

harde buiken, zwanger, zwangerschap, mamablog, blog, lifestyleblog, la log
En dan bedoel ik geen harde, gespierde buikjes. Helaas. Harde buiken tijdens een zwangerschap zijn toch een heel ander verhaal. Ze worden ook wel Braxton Hicks genoemd en kunnen vanaf het tweede trimester van de zwangerschap optreden wanneer je drukte of stress ervaart. Harde buiken zijn vaak een teken dat je het wat rustiger aan moet doen. Oh. Ja. Dat wist ik eigenlijk nog wel van mijn vorige zwangerschap en ik deze week moest ik eraan geloven, aan die harde buiken. Take it easy dan maar?

Wat zijn harde buiken nou precies? Ze ontstaan door het samentrekken van de baarmoeder. Het samentrekken van de baarmoeder komt door de banden waar de baarmoeder aan vastzit. Wanneer je drukte of stress ervaart, komt er druk te staan op deze banden. Hierdoor wordt de baarmoeder hard. Dit is te voelen aan de buitenkant van de buik. Die voelt dan erg hard aan is als het ware helemaal om je baby heen gespannen. Een heel gek, en soms naar, gevoel. 

Harde buiken kunnen kwaad indien ze vaker dan zes keer per uur voorkomen, en je nog niet zover bent dat je mag bevallen. Een buikband en een warme kruik tegen je buik kunnen verlichting geven, maar daarmee is de oorzaak nog niet aangepakt natuurlijk: take it easy! En dat is moeilijk ja. Vooral als je nog in het tweede trimester van je zwangerschap zit en je nog van alles kunt (of moet, van jezelf). Denk je dan. Want het moet niet. Het enige dat je moet doen is voor jezelf en je baby zorgen. Zo simpel is het eigenlijk. Vaak merk ik pas dat ik teveel heb gedaan als ik het al gedaan heb. Ja, dat dus. En dan komen de dag, of avond, erna de harde buiken. Al zijn het er gelukkig geen zes per uur, ik ga eens een beetje rustiger aan doen met m’n buikje.

harde buiken, zwanger, zwangerschap, mamablog, blog, lifestyleblog, la log
Relax, ja ja.

Wist je dat je ook harde buiken kunt krijgen van een volle blaas? Of als je baby veel beweegt? Heb jij veel last (gehad) van harde buiken tijdens je zwangerschap?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *