Mama en zo Zwanger

Een tweede zwangerschap

tweede zwangerschap, zwanger, baby, mama, mamablog, lifestyleblog, La Log
Zwangerschappen vergelijken: het is niet te doen. Ze zijn allemaal anders. Je lijf is na een eerste zwangerschap al veranderd dus het is logisch dat het bij een volgende zwangerschap anders is. Hoeft niet, kan wel. Mijn tweede zwangerschap is nu al anders dan mijn eerste. Halleluja? Helaas.

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik in het eerste trimester net zo misselijk als nu met mijn tweede. Lekker hoor. Maar een groot verschil is mijn buik. Letterlijk. Die is dus groot. Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik rond de dertien weken een buikje, maar nu was er met acht weken al geen houden meer aan, haha! Het moe zijn is ongeveer gelijk aan elkaar. Mijn voorkeur voor zoet of hartig eten ook. Die is er namelijk niet: ik kaan het allemaal door elkaar heen.

Dan nog dat onderstel. Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik rond de achttien weken last van bekkenpijn en deze keer meteen vanaf het begin. Het is namelijk nooit weg geweest. Ik ben onder behandeling om mijn bekken en onderste ruggenwervel recht te laten zetten. Het gaat goed, maar steeds als ik les heb gegeven of zelf heb gesport dan staat het weer scheef… Toch hoop ik dat ik het nog even volhoud want als ik nu al moet dimmen met mijn sporty activiteiten dan ben ik niet te genieten. Dat ben ik soms trouwens toch al niet dankzij de hormonen. Oei. Dat was bij de eerste zwangerschap iets minder volgens mij, haha. Ik zal het eens aan Wim vragen 😉 Maar ook dat heeft een rede (vind ik).

tweede zwangerschap, zwanger, baby, mama, mamablog, lifestyleblog, La Log
De hele dag je dreumes achterna lopen terwijl je zwanger bent… 😉

Nadat van Noor bevallen was en mijn hormonen weer normaal moesten doen, weigerde mijn schildklier om nog iets te doen. Mijn hele hormoonhuishouding, weerstand, humeur en what not lagen overhoop. Gelukkig is dat nu onder controle met medicijnen waar ik onderhand wel weer vanaf wilde komen. Not gonna happen. Ik mag er namelijk niet mee stoppen nu ik zwanger ben omdat de vraag naar het hormoon dat de schildklier afgeeft hoger is bij een zwangerschap. Nu moet ik elke vier weken extra bloed laten prikken voor controle. Hurray. Maar ach, ik ben allang blij dat de waardes onder controle zijn want djeezus, wat kun je je beroerd voelen als die schildklier niet goed werkt. Dat dat ding zo ontzettend veel invloed op je hele lijf heeft, had ik niet bedacht. Nog een verschilletje met de eerste zwangerschap: ik heb een dreumesje rondlopen! Jeej! Tijdens mijn eerste zwangerschap kon ik volop slapen, babykleertjes shoppen en boekjes lezen met m’n benen omhoog maar dat zit er nu niet in, haha. Helaas weer.

Gelukkig vind ik niks leuker dan met lieve Noortje bezig te zijn! Wat is jouw ervaring met een tweede (of derde, vierde?) zwangerschap?

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

2 gedachten over “Een tweede zwangerschap

  1. Gevonden! Moest er even een paar pagina’s voor terug klikken, maar heb ‘m gevonden hoor! Ja zoals je hebt gelezen kan ik het vinden in heel wat van je verschillen. Spugen? Check. Bekkenklachten? Check. Grote buik? Check. Rondrennende dreumes? Check. Gelukkig wonen we bij opa&oma in huis (tijdelijk hoor!) en die kunnen veel bijspringen. En nu is het aftellen voor jou! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *