Lifestyle

Lang haar. Nee, doe maar kort. Of nee, wacht…

Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log

Dit is wat mij betreft een ongoing struggle, niet normaal. Zo lang ik me kan herinneren loop ik te klieren met mijn haar: is het lang, dan wil ik het kort en andersom. En dan is daar ook nog die halfbakken slag. Echte krullen kan ik het niet noemen. Het is meer in de zin van ik-wil-wel-maar-ik-kan-niet dus ik kam, föhn of stijl het er altijd zoveel mogelijk uit. Door die slag is het ook altijd een verrassing hoe het opdroogt. Kort samengevat: het zit nooit zoals ik wil. Nondeju!

Jij wilt die kapsels wel eens zien zeker he? Here we go: een overzicht van de afgelopen vijf jaar…

April 2010: lang haar
April 2010; lang haar
Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
September 2010: een halflange bob
Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
Maart 2011: helemaal kort met een lok
Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
April 2012: a-symmetrisch!
Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
Juni 2012: nog steeds a-symmetrisch maar nu met een kuif!
Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
Augustus 2013: weer lang! Gelukkig groeit mijn haar erg snel dus kan ik veel experimenteren 🙂
Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
December 2013: een halflange bob
Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
Juni 2014: half lang
Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
Maart 2015: een korte bob. Geen succes, haha!

Vorige week zat ik bij mijn kapster. Eigenlijk had ik allang moeten gaan. Ik had altijd allang moeten gaan, maar ik weet nooit wat ik wil dus stel het altijd uit. Maar nu zat ik er vorige week dus weer en ik was eruit: ik zou alleen de punten laten knippen! Halleluja! Mijn kapster stond een beetje fronsend achter me. “Jouw haar is bovenop zo dik dat ik niet weet wat ik ermee aan moet,” zei ze. Oh ja, da’s waar. Als je hormoonlevel weer op peil is na een bevalling, zeggen alle haren die tijdens je zwangerschap bleven zitten (hallo volle haardos!), tabee! Nou viel dat bij mij gelukkig heel erg mee, maar het is net alsof ik veel meer haar heb dan voor mijn zwangerschap, haha! Maar ja, dat haar groeit pas dik een jaar dus dat is nog niet zo lang als de rest. Mijn kapster stelde daarom voor om het weer eens lekker kort te doen. Ik stelde voor om dat eens lekker niet te doen. In februari had ik nog een opgeschoren bob, daar had ik nu echt geen zin in, wat een gedoe is dat zeg! Er moest dus een tussenweg komen: er is nu iets meer dan alleen de puntjes af en met lekker veel laagjes erin sluit mijn dikke haar nu goed aan. Ik ben blij met het resultaat, ik hou van halflang!

Lang haar, kort haar, knippen, lifestyleblog, mamablog, la log
November 2015: net geknipt! Het is nu halflang, dat is toch wel mijn favoriet 🙂

Alleen die slag he. Nondeju, ja! Ik mekker volop tegen Wim “ik ben toch net naar de kapper ben geweest, waarom zit het nou zó dan?” en denk eraan om volgende week gewoon nog een keer te gaan. En dan kort he! Of toch niet? Of een bob misschien dan? Nee, wacht, dat was gedoe, ik laat het wel gewoon zo. Stijltang en föhn in de aanslag dan maar.

Loop jij vaak te klieren met je haar?

 

xx Wen

 
Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

4 gedachten over “Lang haar. Nee, doe maar kort. Of nee, wacht…

  1. Heel herkenbaar, je haar willen knippen als het lang is en je haar lang laten groeien als het kort is. Ik heb ook al heel wat kapsels over de jaren heen gehad en het scheelt dat wanneer je haar snel groeit je ook vaak kunt wisselen van kapsel. Ik vond je kapsel van september 2010 erg leuk!!

    1. Thanx Evita! Die vond ik ook erg tof alleen het model was er heel snel uitgegroeid, da’s dan weer een nadeel als je haar snel groeit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *