Body & food Mind & body

Te vaak op de weegschaal?

weegschaal, La Log
De loser staat verdekt opgesteld!

Ik heb een nieuwe. Zo’n hippe van glas. Het vorige exemplaar is namelijk overleden. Hij heeft flinke trappen moeten incasseren, die vorige weegschaal. Tja, moet ‘ie ook maar gewoon normaal doen. Maar die nieuwe is wel oké. Hij staat verdekt opgesteld onder het badkamermeubel en is lichtgrijs van kleur zodat ‘ie niet echt opvalt op de zwarte tegels van onze badkamervloer. Maar hij is er wel. Natuurlijk is ‘ie er. Ik zou beter moeten weten met mijn sportachtergrond en dat ding gewoon het raam uit moeten mikken. Ik weet als geen ander dat die cijfertjes geen hol zeggen over je lijf. Oké, een beetje dan. Maar een plain weegschaal weet niks – maar dan ook echt niks- over je vochtpercentage en spiermassa. De loser.

Laat ik nou ook een exemplaar hebben die dat ook meet, maar die staat onaangeroerd op mijn sportkamer. Lekker daar laten staan ook. Toen ik nog heel fanatiek trainde (zestien uur per week!) was ik serieus spiermassa aan het trainen, maar nu als mama doe ik het wat rustiger aan 😉 Die slimme weegschaal bekijkt het dus maar, ik neem genoegen met de loser. En daar wil ik trouwens ook niet altijd op gaan staan want ik weet dat het maar cijfertjes zijn. Maar toch hè. Dan neem ik me voor om er niet op te gaan staan, maar dan lonkt ‘ie vanonder dat badkamermeubel naar me. En dan krijg ik zo’n hele “zal-ik-wel-of-zal-ik-niet” conversatie in mijn hoofd waarna ik er dan toch altijd op ga staan. Vermoeiend. En vrouw-eigen ook volgens mij. Na mijn zwangerschap weeg ik nu zo’n twee kilo lichter dan ervoor en ik ben dan altijd benieuwd of dat dan nog steeds zo is. Want het hoeft niet, maar dan ben ik toch benieuwd. Ja, dat dus. Ik sta er zeker twee keer per week op. Het nieuwe exemplaar heeft trouwens nog geen trappen gehad. Ik hoop dat het zo blijft want dat lijkt me ook geen succes met al dat glas in mijn badkamer…

weegschaal, La Log
Een “zal-ik-wel-of-zal-ik-niet” momentje

Maar onthoud: het zijn maar cijfertjes! No way dat die loser van een weegschaal onze gemoedstoestand gaat aantasten. Het gaat erom hoe we ons voelen! Hoe vaak sta jij op de weegschaal? Zullen we met z’n alle minder op dat ding gaan staan? Who’s in?

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 
Volg La Log op Facebook en Bloglovin’!

4 gedachten over “Te vaak op de weegschaal?

  1. Mijn batteryen in onze weegschaal zijn leeg. Ik moet ze eigenlijk opladen, maar ik stel het iedere keer uit.
    Goede smoes om er niet op te hoeven staan. Ha, ha.

  2. Voor mn zwangerschap sportte ik heel fanatiek en woog ik mezelf wekelijks. Ik meette dan ook m’n buikomtrek op. Nu kan ik niet meer sporten vanwege m’n rug en laat ik die weegschaal lekker links liggen. Overigens heb ik twee maanden geleden de stap weer eens genomen. Ik woog 2 kg minder dan voor mn zwangerschap en mn buikomtrek is hetzelfde. Tja. Nutteloze info dus de weegschaal en t meetlint heb ik weer ver weggestopt 😉 gewoon opbergen, als je lekker in je vel zit maken die kilos toch niks uit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *