Body & food Mind & body

Van maat 40 naar 34 in één week!

labels, van maat 40 naar 34 in een week, la log
Weg met de labels!

Ik ging van maat 40 naar maat 34 in één week! Hoe dan? Gewoon een andere broek aangetrokken, haha. Want laten we wel wezen; van maat 40 naar 34 gaan in een week is niet gezond. En in een maand ook niet. Daar sta ik als sportinstructeur in ieder geval niet achter. Maar die broek had een ander label. Met maat 34. Jammer joh, jij dacht: ik wil wel een maatje of wat kwijt in een week. Maar er is ook goed nieuws: ook jij kan gewoon een andere broek aantrekken. Die labels zeggen dus echt niks.

Ik heb serieus broeken met maat 40, 38, 36 en 34(!) in de kast liggen. Die maatjes 40 moet ik wel met een riem dragen omdat ze anders fanatiek afzakken, maar toch; ik heb ze. In mijn blijkbaar überkleine broek van Tripper staat dan weer maat 28/32. Op de achterkant staat XS. Haha, maar natuurlijk. No way dat mijn bilpartij in een XS past hoor. Gelukkig niet want ik hou wel van een beetje kont. Dus dat label in die broek klopt ook al niet.

Lees verder voor meer labelstress en foto’s!

labels, van maat 40 naar 34 in een week, la log
Maat 28?? I have no clue…
labels, van maat 40 naar 34 in een week, la log
Maat 40

Ik shop graag online maar dan heb ik dus wel labelstress. Want welke maat moet ik nou kiezen? Je weet het maar nooit. Meestal gaat het wel goed trouwens. Vaak weet ik wel bij welk model wat voor maat ik moet kiezen. Maar toch; soms verzuip ik in een topje maat S, en soms lijk ik er een rollade in. Puh. Wat moet je dan? De labels uit je kleren knippen dan maar. Er zit niks anders op mensen. Weg met de maten, weg met de labels! Het gaat erom hoe we ons voelen toch? En dan het liefst met een enige bilpartij, haha!

labels, van maat 40 naar 34 in een week, la log
Geen jeans, maar een plain H&M broekje; welke maat zou ik nu eigenlijk aan hebben?
labels, van maat 40 naar 34 in een week, la log
34?! Leugenaars! Mijn billen passen echt niet in een maatje 34

Heb jij ook wel eens labelstress of gaat het altijd goed?

xx Wen
* Lieve lezers, ik krijg soms mega serieuze reacties -ook op FB- over de genoemde maten en labels. Top en super lief, maar de insteek van het artikel is dat ik jullie wil laten zien dat een label niet altijd alles zegt. De meeste broeken die ik draag zijn ook gewoon een 36, soms 38 maar daar gaat het niet om. De maten zijn natuurlijk een goede richtlijn, maar soms… WEG MET DE LABELS 😉 Ja, toch?

 

 

Ps: volg je La Log al op Bloglovin’ en Facebook?

14 gedachten over “Van maat 40 naar 34 in één week!

 1. Hier ook vaak label stress hoor. Vandaar dat ik nog maar zelden in de winkels shop. Pas dan liever thuis in m’n eigen pashokkie.
  Want in winkels heb ik de ene keer 36 en andere keer 40! Pfff
  En nu met nog wat extra zwangerschapskilo’s kijk ik liever niet naar de maat 😉
  #wegmetlabels

 2. Jep, herkenbaar! Al gaat het meestal wel goed trouwens. Van de H&M weet ik dat sommige (vooral de goedkopere) broeken klein uitvallen en neem ik uit voorzorg een maatje groter mee.

 3. Maten zeggen niks joh, het gaat erom dat het goed en mooi zit, ook al is dat in maat 44. Zelf heb ik van broeken maat 38 (mits er stretch in zit), anders 40. Van korte broekjes koop ik standaar een of twee maten groter, zodat ze niet zo strak om mijn benen zitten waardoor je benen ook weer slanker lijken als je een stukje broek over hebt.
  Van shirts heb ik maat M/L (ligt eraan bij welke winkel ik shop), maar soms ook weer S…

 4. Geniaal! Ik heb constant label stress, helemaal sinds de bevalling heb ik maat 42 voorbij zien komen. Verschrikkelijk! Inmiddels is het maat 38/40 maar idd dat ligt er net aan hoe de broek valt. Shirts idem, soms heb ik ineens een S die ik perfect pas terwijl ik ook shirts van maat L heb liggen.

  Het stukje bilpartij ben ik het volledig mee eens, alleen bij mij is het ietsje te veel haha! Maar ik moet zeuren, ik werk er al aan. En precies zoals je zegt ; in 1 week zoveel afvallen is lang niet gezond. Super leuk geschreven!

  1. Haha thanx Cassandra! Ik was mijn maten ook helemaal kwijt na de bevalling van Noor vorig jaar. Maar het komt goed met ons! En anders maar niet, haha, maten zeggen niks!

 5. Normaliter zit ik met boven kleding tussen 42-44 in al koop ik het liever in 44-46 omdat ik alles lang wil.
  Toch had ik laatst een hemd maat 176 gekocht die perfect zat. Maten kloppen soms inderdaad niet.

 6. Horror! Ik heb 40. Maar ook 46 in de kast! Ik heb zo’n hekel aan kledingfabrikanten die zich niet aan maatvoering houden!
  Daarom koop ik vaak in Duitsland, daar heb ik een winkel waar mijn kleding altijd goed zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *