Lifestyle

Ook jij wast je haar niet goed

reverse washing, pluishaar, La Log, lifestyle blog
Kokos. Natuurlijk is het kokos 🙂

Nee echt, je doet het verkeerd. Deed ik ook! Maar toen las ik het artikel ‘Waarom we allemaal ons haar verkeerd wassen’ van mede-blogger Roxanne op haar te leuke blog Peachlife. Toen ik de titel zag dacht ik ‘ja, hoezo?’ Want dat denk jij nu ook.

Roxanne heeft het in haar artikel over ‘zwaar futloos haar’ als je net je haar gewassen hebt. Vooral bij fijn haar. Nou heb ik geen fijn haar. Mijn haar is namelijk gewoon vervelend. Niks fijns aan. En verder is het stug, krult het altijd de verkeerde kant op en pluist het to the max. Dus zoals ik al zei, daar is niks fijns aan. Maar toch ben ik ook wel blij met mijn haar hoor; het groeit erg snel en heel soms krult het de goede kant op. O ja, we hadden het over ‘zwaar futloos haar’. Hoe kom je eraan? Nee, hoe kom je eraf?

Door reverse washing! Normaal was je je haar eerst met shampoo en pleur je er daarna een conditioner in die je even in laat trekken en dan weer uitspoelt. Maar door alleen de conditioner uit te spoelen blijven er restjes achter op je haar (en hoofdhuid) en juist dat maakt je haar zwaar en vettig. Met reverse washing breng je eerst een conditioner aan op je natte haar, laat het even intrekken, en wast het daarna schoon met een shampoo. Weg restjes. Zo blijft je haar langer vetvrij!

Ik vond het allemaal erg logisch klinken, want ik had altijd wel het idee dat er restjes van de conditioner achter bleven. Dan had ik na het wassen braaf de conditioner in mijn haar gesmeerd en in laten trekken en wilde ik het uitspoelen. En spoelen. En spoelen. Klaar, denk je dan. Fout. Had ik net de kraan dicht gedraaid om ‘m vervolgens toch maar weer open te draaien omdat ik altijd het idee had dat er nog een laagje conditioner in mijn haar zat. Dat was natuurlijk ook zo. En ik maar spoelen…

reverse washing, pluishaar, La Log, lifestyle blog
Jeej, minder pluis!

Na het lezen van Roxanne’s artikel was ik dus wel benieuwd wat reverse washing voor mijn pluizenbol zou doen. Nah, na één keer reversen was ik al om! Mijn haar voelde meteen al schoner aan, wordt minder snel vet en –ja,ja- het pluist minder! Whoehoe! Sindsdien was ik het elke keer op die manier en het voelt echt veel fijner. Na het wassen doe ik altijd nog wat Oil Miracle van Schwarzkopf in mijn haar op advies van mijn kapster en sinds ik de reverse washing methode gebruik, komt er nog maar nauwelijks een föhn aan te pas omdat het nu vanzelf al beter zit! Een beetje dan.

reverse washing, pluishaar, La Log, lifestyle blog
Het is niet heel goedkoop, maar het is lief voor je haar en je doet er erg lang mee!
(foto: www.hairproductgallery.com)

Hoe was jij je haar? Ga ook reversen en merk het verschil!

xx Wen

 

 

Volg La Log op Facebook, Twitter, Pinterest en Bloglovin’!

2 gedachten over “Ook jij wast je haar niet goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *