Body & food Mind & body Mind & mindset

Wat is een vrouwencirkel en wat doe je er?

vrouwencirkel, wat is een vrouwencirkel, uitleg vrouwencirkel, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, healing, lalog.nl

Een vrouwencirkel. Misschien zie je het wel eens voorbij komen en heb je geen idee wat het is en wat je er doet. Ik was er in ieder geval heel nieuwsgierig naar en heb het afgelopen jaar, zowel offline als online, een vrouwencirkel bijgewoond. Benieuwd hoe dit ging en of ik in het vervolg nog eens zal aansluiten?

Nuchtere cirkels

Vrouwencirkels hebben een spiritueel randje. Dit betekend niet dat je helemaal thuis hoeft te zijn in allerlei spirituele en holistische handelingen. Als jij ervoor open staat op naar je intuïtie te luisteren, dan ben je er al. Meer hoef je niet te doen.

Wel is het handig om vooraf uit te zoeken met welke intentie de cirkel gegeven wordt. Is het te spiritueel voor je? Kies dan een voor iemand die een cirkel organiseert met een nuchtere insteek.

Verbinden

Vaak worden vrouwencirkels gegeven door (holistische) coaches of yogateachers en meestal staat er een bepaald thema centraal. Hierbij kun je denken aan zelfliefde, loslaten, vertragen of een nieuw begin.

vrouwencirkel, wat is een vrouwencirkel, uitleg vrouwencirkel, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, healing, lalog.nl
Een vrouwencirkel kan op verschillende manieren ingevuld worden waarbij dingen delen, verbinding en helen altijd centraal staan. In de ruimte waar de cirkel gegeven wordt, vindt je vaak ook een daadwerkelijke cirkel die kan bestaan uit een kaartendeck, kaarsen en edelstenen. Samen met de groep zit je om deze cirkel heen. Bij de cirkels die ik heb bijgewoond, begonnen we met een fijne visualisatie meditatie. Afhankelijk van de invulling van de cirkel kunnen er diepgaande vragen aan je gesteld worden en kun je dingen delen. Dit hoeft trouwens niet. Wanneer je geen behoefte hebt om iets delen, doe je dit gewoon niet. Het gaat er vooral om dat je je veilig en geborgen voelt.

De gelegenheid om iets voor jezelf op te schrijven is er vaak ook. Zo kun je wanneer je inzichten of een bepaald gevoel over iets krijgt, dit opschrijven en later nog eens teruglezen. Ook worden er vaak kaartjes getrokken uit een kaartendeck, cacao gedronken of een bodyscan gedaan.

Cadeautje

Een vrouwencirkel is dus echt een moment waarin je even helemaal bij jezelf stil kunt staan en naar je gevoel kunt luisteren.

Met gelijkgestemde vrouwen zijn, die zonder oordeel naar elkaar luisteren, vind ik super waardevol en een cadeautje voor mezelf. Dus ja, wat mij betreft is het zeker voor herhaling vatbaar. Zeker in bepaalde periodes kan het heel helpend zijn; bijvoorbeeld wanneer je het gevoel hebt dat je een beetje vastloopt op een bepaald vlak,  maar niet op een manier dat je ervoor naar een coach zou gaan. Juist dan kan de liefdevolle verbinding van een vrouwencirkel het gene zijn dat je nodig hebt en dingen weer in beweging zet.

Nieuwsgierig geworden? Meldt je dan zeker een keer aan voor een cirkel. Er worden door het hele land regelmatig (online en offline) vrouwencirkels georganiseerd. Enjoy!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *