Mind & body Mind & mindset

Wat zou je doen als… ?

als dan wat, doen waar je blij van wordt, je hart volgen, persoonlijke missie, blog, schrijven, lalog.nl, lalog

Wat zou jij doen als… ?  De puntjes vul ik bijna altijd in met “Je zoveel geld hebt dat je nooit meer hoeft te werken?” Dus: Als je zoveel geld hebt dat je nooit meer hoeft te werken, wat zou jij dan doen? Een vraag die ik mensen gewoon zomaar stel. En dan geven ze een antwoord wat stiekem heel veel zegt.

Bommetjes droppen

Een leuke vraag om bij stil te staan, toch? Als je niet naar geld hoeft te kijken, zou je dan doen wat je nu doet? Wat zou je anders doen en wat zou je nog in je leven houden? Hoe ziet je leven eruit en wat ben je aan het doen?
Ik ben oprecht geïnteresseerd in het antwoord van mensen: vriendinnen, collega’s, moeders op het schoolplein.

En dus drop ik deze bom regelmatig op iemand. Want ja, wat zouden zij dan doen? Zou hun leven er dan compleet anders uit zien en zijn ze zich daar eigenlijk wel bewust van? Want dat zegt toch wel wat.

En weet je wat ik merk? Dat ik ZO vaak een antwoord krijg waar diegene gewoon echt al wel iets mee kan doen! Dromen over een eigen kledinglijn? Begin met kleding verkopen op Vinted of start je eigen webshop. Droom je ervan om alleen nog maar met je kunst en creativiteit bezig te zijn? Verkoop je kunst gewoon via Instagram! Je eigen yogastudio openen? Volg in je vrije uurtjes een opleiding tot yogadocent. I don’t know, maar doe IETS!

Als, dan

Jouw antwoord op die “Als, dan” vraag zegt echt heel veel. Het is jouw grootste droom, jouw diepste verlangen. Doe. Er. Iets. Mee. Want waarom niet? Bang om te falen? Dat zijn alleen maar leermomenten en kansen om de richting op te bewegen die voor jou is weggelegd. Elke kleine stap richting jouw grote droom is er een. Want hallo, jij bent hier om jouw mooiste en leukste leven te leven. En dat heb je echt zelf in de hand. Hoe klein de stap ook is, zet ‘m vandaag nog.

En ja, we hebben het allemaal druk. Maar als iets echt jouw droom en verlangen is, dan krijg je daar ook bergen met energie van. En dan pak je die vrije uurtjes om aan jouw droom te werken. En dat kan gewoon naast je baan. Je hoeft er niet eens iets voor op te geven of risico’s te nemen, je loopt alleen het risico dat jouw droom werkelijkheid gaat worden 😉

En misschien leef je jouw droomleven al en besef je je dat pas wanneer je de “Als, dan”-vraag voor jezelf beantwoord. Dat is ook mooi toch?

wat zou je doen als, droomleven, persoonlijke ontwikkeling, stappen zetten, dromen, lalog.nl, lalog, blog

En ik dan?

Ja, ik kan wel bom-droppend rondlopen en mensen ineens een super diepgaande vraag stellen, maar wat zou ik zelf dan eigenlijk doen? Ik wil je best voor gaan met mijn antwoord.

Ik zou een dag of twee in de week bij de Efteling blijven werken want ik vind mijn werk gewoon zo leuk! Verder zou ik lekker veel tijd aan schrijven willen besteden; heerlijk in mijn studio aan het “werk” met woorden, ik hou ervan. Mensen inspireren met tekst vind ik een van de leukste dingen om te doen. Ik zou van Lalog.nl wel een heel groot inspirerend platform willen maken. Ook zou ik een eigen verhalenbundel uitbrengen.
Vaak een weekend weg gaan met ons gezin en een eigen vakantiehuis ergens hebben staan ook op mijn dromenlijstje, net zoals het hebben van een schoonmaakster trouwens, haha. Die schoonmaakster mag het huis waar we nu in wonen poetsen, want dit is ons droomhuis dus dat vinkje is gezet! Onze droomkeuken en -badkamer mogen er nog wel in…

Maar eigenlijk zou ik dus niet eens zo heel veel veranderen aan mijn leven. Wat ik wel zou kunnen doen, als ik naar mijn antwoord kijk, om stappen te zetten: schrijven een hogere prioriteit geven. Een cursus volgen als aanvulling op mijn schrijfopleiding om mezelf blijven te ontwikkelen. Lalog.nl serieuzer nemen. En gewoon beginnen met die verhalenbundel.
Vaker een weekend weg kunnen we realiseren als de kinderen klaar zijn met de zwemlessen. We hebben nog geen loterij gewonnen, maar de eerste stap naar dat vakantiehuis hebben we in de vorm van een eigen caravan en voor die schoonmaakster kan ik weer eens een nieuwe zoekpoging wagen. Een nieuwe keuken en badkamer staan in de planning dus ik ben best goed bezig!

Misschien heb jij hele andere dromen en lijken ze ver weg. Dat dacht ik ook toen het mijn droom was om op hoog niveau groepslessen te geven op de sportschool, bij de Efteling te gaan werken, een blog te starten, een schrijfopleiding te halen en later weer toen ik mijn eigen yogastudio wilde beginnen. Maar ik heb het allemaal gedaan. Allemaal stap voor stap. Allemaal door mezelf de vraag te stellen: “Wat kan ik nu -vandaag- al doen?”

Dus: als je zoveel geld hebt dat je nooit meer hoeft te werken, wat zou jij dan doen?

 

3 gedachten over “Wat zou je doen als… ?

  1. Ik zou nog wat extra cruises maken….en ook wat luxere, gewoon omdat het kan en dat nu zo niet in het budget past. En een expeditie cruise naar Antarctica, zo speciaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *