Mind & body Mind & mindset

5 Gewoontes waar ik vanaf wil…

gewoontes, gewoontes loslaten, van deze gewoontes wil ik af, verandering, blog gewoontes, lalog.nl, logboek over life

Het duurt zo’n 90 dagen voordat we ons brein een nieuwe gewoonte aangeleerd heeft. Of een oude afgeleerd. En dat is niet makkelijk want ons brein wil ons graag in onze oude gewoontes houden. Of ze nou goed of slecht zijn voor ons, is voor onze hersenen niet belangrijk. Als het maar lekker veilig en bekend voelt dan is dat de weg die in ons hoofd geprogrammeerd zit. Lekker dan.

Wilskracht

Als jij van plan bent om iets aan jouw levensstijl te verbeteren dan vergt dat dus nogal wat wilskracht. Goed om te weten, want zo kun je een plan maken. Vijf kleine stapjes gaan nou eenmaal makkelijker dan een grote, dat is voor ons brein net zo. Kleine doelen stellen is dus de manier om gewoontes te veranderen!

Weg ermee!

Heb jij gewoontes waar je vanaf wilt? Dingen die je doet, eet of drinkt die eigenlijk helemaal niet zo goed voor je zijn? Je weet het ergens wel, maar het is lekker makkelijk om het zo maar te laten. Toch? Ik heb dat natuurlijk ook. En ik ben me er nog bewust van ook. Maar die verandering he…
Ik zal mijn top 5 met je delen en ik hoop dat ik je hiermee kan inspireren om ook jouw levensstijl onder de loep te nemen. 

Mijn terrible five:

1. Te weinig rust nemen;
2. Cola light drinken;
3. Te laat naar bed gaan;
4. Teveel piekeren en alles overdenken;
5. Koud afdouchen overslaan.

Misschien dat het koud afdouchen wat toelichting nodig heeft, haha. Ik heb een schildklierziekte en koudetherapie ondersteund je weerstand heel erg goed! Koud afdouchen is daarin wel het minste wat ik kan doen. Vooral ook omdat ik, wanneer ik het wel doe, merk wat voor super fijn effect het heeft. Het wakkere, gloeiende gevoel dat ik achteraf altijd heb zorgt ervoor dat ik me de rest van de dag energieker voel dan wanneer ik het koud afdouchen oversla. Ook heb ik daardoor veel minder last van brainfog (restklacht van mijn schildklieraandoening). Maar ja. Vaak is het even snel douchen want daarna moet ik weer door en dan sla ik het koud afdouchen maar weer over. Toegeven: vaak heb ik er ook geen zin in wanneer ik me onder de warme waterstralen gewassen heb en me helemaal rozig voel.  

De rest van mijn lijstje spreekt wel voor zich toch? Het lijken simpele dingen. Als in: dan drink je toch geen cola? En: dan ga je toch een uur eerder naar bed. Maar omdat ik veel met gezonde voeding bezig ben, wil ik juist elke dag wel een cola’tje. En omdat ik zoveel pieker lukt het me niet om op tijd te gaan slapen. Het is allemaal work in progress en dat is helemaal goed. Kleine stapjes. Weer een dag zonder cola 😉


 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *