Mind & body Mind & mindset

6x Zen worden zonder mediteren

Mediteren, I’m all for it! Maar niet altijd. En heel veel mensen met mij. Of misschien vindt je het überhaupt niks, dat kan natuurlijk ook. Vooral doen wat goed voelt, dat werkt het beste voor je. Maar om je zen te voelen en je trillingsfrequentie omhoog te gooien kun je meer doen dan alleen mediteren!

Wel zen, geen meditatie

Yes, dat kan zeker! Ik zal geen relaas houden over hoe goed mediteren voor je is, want daar lees je dit artikel niet voor. Nee, jij wilt juist graag tools om die state of zen te bereiken zonder te mediteren! Een van de dingen die gebeuren tijdens een goede meditatie is dat je jezelf afstemt op een hogere trillingsfrequentie. Dat zijn de high vibes die jou een mega goed gevoel geven. Je stroomt over van liefde, dankbaarheid en je voelt je goed, fijn en happy. En juist dat kun je ook op andere manieren bereiken die jou misschien wél aanspreken.

Raise the vibe 2.0

Hoe je die hogere energie/trillingsfrequentie/vibes nog meer kunt bereiken?

1. Muziek!
Zing mee met jouw favoriete muziek. Zet het keihard op en dans! Dit zorgt niet alleen voor hogere vibraties maar zorgt er ook voor dat opgeslagen energie die eruit mag los komt.

2. Sporten
Een enorme vibe raiser voor mij zijn groepslessen op de sportschool. Geven, meedoen; alles. Dan ben ik echt heel bewust in het moment. Alle andere gedachten zijn dan weg en ik zit helemaal in mijn eigen wereld. Heerlijk! Knallen op de muziek en uit mijn hoofd zijn. Als je blij wordt van sporten dan is dit echt een ultiem zenmoment! Tel daarbij de endorfine op die vrij komt tijdens het sporten: ook die geeft je een happy boost.

3. De natuur in
Yes, blote voeten in het gras! Wat een fijn gevoel is dat. Ga, als het lukt, elke dag even de natuur in. Dat kan ook gewoon het gras in je achtertuin zijn of in het park verderop. De natuur zorgt ervoor dat we gronden, tot rust komen. Bekijk alles met aandacht. Loop langzaam als je een wandeling maakt en sta stil wanneer je een vlinder ziet. Ga op een bankje zitten en kijk aandachtig rond naar wat je allemaal ziet, ruikt en voelt. Wanneer je je verbonden voelt met de natuur om je heen, gaat je trillingsfrequentie als vanzelf omhoog. De natuur verzacht ons, het opent ons hart, het verbindt ons met onszelf. Het is een plek van verwondering, van heling, van rust, van relativering en van ruimte.

4. Bodyscan
Als je je niet comfortabel voelt bij mediteren, kun je ook voor een bodyscan kiezen. Een bodyscan brengt je uit je hoofd en in je lichaam. Door een bodyscan te doen schakel je de automatische piloot uit, verminder je stress en wordt je als vanzelf ontspannen. Het leert je ook om mindful te zijn en even stil te staan. Op youtube kun je een geleide bodyscan kiezen, of je kunt het zelf doen. Het voordeel van zelf in je hoofd stil te staan bij je hele lijf is dat je op dat moment andere gedachten minder kans krijgen. En voordeel van een geleide bodyscan is dat je gewoon kunt gaan liggen en luisteren. Hoe dan ook; de rust die je ervaart na het doen van een bodyscan will raise your vibes!

5. Schrijven
Schrijf je frequentie omhoog! Dankbaarheid heeft, samen met liefde, zo ongeveer de hoogste trillingsfrequentie. Een makkelijke en hele effectieve manier om dit te bereiken is door te schrijven. En niet alleen schrijven maar ook voelen. Schrijf elke dag 5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit mogen gewoon hele simpele dingen zijn maar ook hele grote. Sta stil bij elk ding dat je opschrijft en VOEL het ook. High vibes en een zen gevoel guarenteed!

6. Doen waar je blij van wordt
Dit klinkt zo simpel, maar dan moet je het ook wel echt doen: dat waar jij blij van wordt. Daar gaat het toch allemaal om?! Dat doen waar jij van gaat stralen! Dat doen wat je het liefste doet als jij een dag helemaal zelf in mag vullen. Vindt je het moeilijk om dat te vinden? Het kan je helpen om jouw ideale week in te vullen (ik geef je tips in dit artikel!) of een visionboard te maken (dat lees je hier) om helder te krijgen wat echt jouw ding is. Want als jij kan doen waar je blij van wordt dan zit je lekker vel, ben je happy en kun je alles aan. Je voelt je tevreden, je straalt en daarmee gaan niet alleen jouw eigen vibes omhoog maar ook die van de mensen om je heen!

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *