Body & food Mind & body Mind & mindset

Ik ging op een one-day retreat…

retreat, one day retreat, eendaagse retreat, yoga retreat, review one day retreat, blog, lalog.nl, lalog, lalogblog


Een tijdje geleden ging op retreat. Dat stond nog op mijn lijstje voor dit jaar. Het leek me zo heerlijk. Mezelf even helemaal onderdompelen en daarna weer opgeladen naar huis.
Na lang zoeken had ik iets gevonden wat bij me past. Want laten we eerlijk zijn; niet alle soorten retreats zijn voor iedereen weggelegd. Of niet voor mij weggelegd, dat kan natuurlijk ook πŸ˜‰ Het moest in ieder geval in een inspirerende omgeving zijn. En er moest yoga zijn. Het moest ook niet te lang duren, want grote kans dat ik er op een gegeven moment klaar mee ben en mezelf terug wil trekken. Een one-day retreat dus. Maar dan wilde ik er wel een hotelletje achteraan boeken, want een nachtje alleen weg stond ook nog op mijn wensenlijstje.

Ik merk dat ik het afgelopen anderhalf jaar in een soort van persoonlijke rollarcoaster zit. Een hele leuke! Maar ook een hele intensieve. En daardoor merk ik dat ik wat meer alleen-tijd nodig heb dan voorheen. En dat is best een uitdaging als mama van drie. Maar voor deze retreat en mijn nachtje weg reserveerde ik een weekend. Ik nam vrij van mijn werk en boekte deze hele fijne ervaring.

Het was niet makkelijk om retreats van één dag te vinden, maar toen ik deze tegenkwam wist ik meteen dit het zou zijn. Een one-day retreat, georganiseerd door Marlous van Inside Yoga en Stephanie van Studio Holistic (no spon). Wat een fijn duo zijn deze vrouwen. Helemaal op elkaar ingespeeld. En dat is erg prettig bij de sessies tijdens het retreat.

retreat, one day retreat, eendaagse retreat, yoga retreat, review one day retreat, blog, lalog.nl, lalog, lalogblog

Op een zaterdagochtend in oktober vertrek ik met de auto naar Noordwijk. Het retreat wordt gehouden op de prachtige locatie Moon’s Farm. Om half tien worden we ontvangen in The Guesthouse; een warme, lichte ruimte. Heerlijke thee en koffie staan klaar. Met een kop kruidenthee loop ik eerst een rondje door alle vertrekken. De ruimte waar we ons in bevinden is een gigantische, oude kas. Omgebouwd tot de inspirerende plek die het nu is. Er is een heerlijke zitplaats naast de keuken. Aan de andere kant van de grote ruimte, waar de yoga matten al klaar liggen in een cirkel, is een fijne plek met een openhaard en meerdere comfortabele zitplekken. Nadat ik hier mijn kop thee heb gedronken is het tijd om echt aan de dag te beginnen.


Ik geniet van een meditatie, een lange Yin Yoga sessie en een heerlijke lunch. Later maken we een persoonlijk vision board (hou ik van!), en trekken we een kaartje uit het kaartendeck van Check-in Cards. Natuurlijk was mijn kaartje spot-on. Het woord transformatie had ik de avond ervoor nog uitgesproken naar een vriendin. Mooi hoe het werkt. Ook schrijven we in ons journal, delen we met elkaar wat we willen delen, is er muziek en ruimte voor vrije tijd. We sluiten de dag af met een meditatie en we krijgen een edelsteen mee.


Maar ik vertrek daarna nog niet naar huis. Ik heb mijn overnachting nog tegoed! Ik boekte bij Fletcher Hotel De Witte Raaf een kamer met een bad en regelde een late check out. Wat was dat fijn! Even alles laten landen. Uitgebreid in bad gaan. Op tijd naar bed. Nog een wandeling op het strand in de ochtend. En gewoon nog een keer in bad, haha. En dat alles helemaal alleen. Wat heb ik hier van genoten. Daarna reed ik met ruimte en nieuwe energie weer fijn terug naar mijn gezin.

retreat, one day retreat, eendaagse retreat, yoga retreat, review one day retreat, blog, lalog.nl, lalog, lalogblog


Ik heb in Noordwijk echt wat achter me kunnen laten. Het thema tijdens de reatreat dag was “loslaten”. Hoe toepasselijk was dit voor mij. Het heeft me een hoop “lucht” en zachtheid gebracht. De begeleiding van Marlous en Stephanie was erg fijn. Er was ruimte voor alles en er moest niets. Wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar. Een one-day retreat staat dus ook al op mijn lijstje voor volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *