Mind & body Mind & mindset

Hoe je een positieve mindset krijgt en houdt

positieve mindset, positief, positive vibes, positieve lifestyle, momlife, blog positieve mindset, lalog.nl

Hoe krijg je nou een positieve mindset? En belangrijker nog; hoe hou je ‘m vast? Dit is iets wat ik me de afgelopen weken hardop afvroeg. Want die hele C-situatie waar we nu in zitten kreeg me regelmatig down. En dan had ik er nog eens een handje van om daar te blijven. Middenin de negativiteit  Alles is stom, dat idee. Nou, daar werd ik al helemaal niet goed van. Tijd om actie te ondernemen dus, want dat je er zelf iets aan kan doen is een feit. Vier tips om die negativiteit om te gooien!

Zero off-days?

Eerst even dit: je moet er aan toe zijn. Mocht je daar nog niet zijn, dan werkt het niet. Dan hou je het niet vol en stort je terug in die negatieve gedachtegang. Dat wil trouwens niet zeggen dat je geen off-day meer kunt of mag hebben. Je hoeft niet non stop als een blij ei door het leven te gaan. Dat is niet haalbaar en daar komt bij dat verdriet en nare gevoelens nou eenmaal bij het leven horen.

Maar jij bent er aan toe om uit jouw negatieve gedachten te stappen, anders was je niet bij dit artikel uitgekomen 😉 

4 tips

1- Dankbaarheid dagboekje
Start simpel. Dit is haalbaar voor iedereen: schrijf elke dag 3 dingen op waar jij dankbaar voor bent. Hou een klein dankbaarheid dagboekje bij. Koop een notitieboekje en schrijf! Sta er gedurende de dag bij stil en schrijf het op. Dat kan heel simpel zijn: in alle rust een kop thee drinken, de zon op je gezicht, een heerlijke wandeling. Maar ook grote dingen: het huis waar je in woont, je gezin, een dierbare vriendin, je nieuwe auto. Schrijf het uit. Schrijf het op. En schrijf het niet alleen; VOEL het ook. Als jij die dankbaarheid voelt, dan verhoog je instant je blije gevoel en kom je makkelijker uit een negatieve cirkel. Blijf schrijven, blijf voelen. Zo kun je blijvend in een fijnere mindset zijn.

positieve mindset, positief, positive vibes, positieve lifestyle, momlife, blog positieve mindset, lalog.nl

2- Omring jezelf met positiviteit
Dompel jezelf onder in positieve dingen en mensen.
Trek mensen aan die positief zijn, die jou energie geven. Dit werkt hetzelfde met de omgeving waar je je in bevindt. Richt je huis zo in dat het een thuis wordt waar jij blij van wordt! DOE dingen waar je blij van wordt. Draag kleding waar je blij van wordt. Luister muziek waar je blij van wordt. Lees een boek dat bol staat van de positiviteit.

3- Bepaal zelf jouw manier van denken
Dit was voor mij een eye-opener. Want hallo: ik bepaal dus zelf hoe ik denk! Dat doe ik helemaal zelf. Waarom zou ik mezelf in een lage frequentie (negativiteit) gaan denken en praten terwijl ik het dus ook andersom kan doen en in een hoge frequentie (positiveit) kan gaan zitten? Juist! Dat is ‘m dus. Ons brein is op een bepaalde manier geprogrammeerd en het lijkt misschien lastig om dat te veranderen maar het is gewoon een kwestie van doen. De keuze is aan jou. Ja! Er zijn veel dingen die nu anders zijn, maar wat doe jij daar dan aan? Blijf je erin of kies je ervoor om anders te denken? En ook hier weer: niet alleen denken maar ook voelen. Voel hoe het is om jezelf blij en dankbaar te voelen en kies daar voor.

positieve mindset, positief, positive vibes, positieve lifestyle, momlife, blog positieve mindset, lalog.nl
4- (H)erken je eigen gedachten en emoties
Dat positief denken is niet altijd even makkelijk. Helemaal waar. Maar erken en herken dan jouw sombere of negatieve gedachten en emoties. Stop het niet weg, voel het en ga er doorheen maar: blijf er niet in hangen. Praat erover, schrijf het op, ga sporten, bewegen of een potje janken: haal het uit je systeem. En laat het dan los.

Begin met deze tips en voel wat het voor je doet. Verdiep jezelf er verder in als het goed voelt. Dat doe ik ook. Het is een mega reis naar binnen. Kei confronterend. Maar als jij er klaar voor bent om jezelf lichter te voelen, blijer door het leven te gaan… ga er dan voor. Ik nodig jullie uit om vanaf de zijlijn met mijn reis mee te kijken en ik zal er regelmatig wat over blijven schrijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *