Baby Mama en zo Momlife

De dreumestijd. Een periode van oh ja en dingen afsluiten

dreumes, dreumes tijd, blog dreumes, derde kind, mama van drie, kind een jaar, dreumes periode, blog moederschap, lalogblog, lalog.nl

De dreumestijd. We hebben het al twee keer mee mogen maken en deze derde keer zit vol met “ohjaaa, momenten”. Wat een vooral grappige periode is het toch ook! Ben is in november een jaar geworden. Een jaar dat pijlsnel voorbij is gegaan.

Ondertussen stapt hij niet alleen, maar hij rent letterlijk overal naartoe. Hij roept de hele dag door “tut, papa en ohoh” en doet non-stop het broemmm geluid van auto’s na. Ook zwaait hij naar het hele dorp. Compleet vreemde mensen worden instant happy als kleine Ben uit het niets naar hen zwaait tijdens het boodschappen doen. Op zijn fascinatie voor auto’s na, is deze dreumestijd een feest van (h)erkenning voor ons. Intens gelukkig zijn we dat we dit voor een derde keer mogen meemaken.

dreumes, dreumes tijd, blog dreumes, derde kind, mama van drie, kind een jaar, dreumes periode, blog moederschap, lalogblog, lalog.nl

Dingen afsluiten

Met het aanbreken van de dreumes periode sluit je de babyfase van je kindje af. Een mega groot ding vind ik dat. Elke keer weer. Het went nooit om de babyfase af te sluiten, voor mij niet in ieder geval. Het besef dat mijn baby dan geen baby meer is… Auw! En deze keer komt het extra hard aan, want met drie kindjes zijn wij compleet. Maar dat betekend dus ook geen zwangere buik meer, geen kraamperiode, geen newborn, geen baby!

Tranen bij het verkopen van de box afgelopen week. Jeetje wat had ik daar moeite mee! En ik had er geen idee van dat ik daar moeite mee zou hebben totdat ik dat ding op marktplaats zette en er meteen iemand reageerde. En nu is de box weg. En dat mag best met een traan. Het is goed om te voelen wat het met me doet zodat ik daar doorheen kan en het ook daadwerkelijk kan afsluiten. Ik weet dat allemaal heel goed (zoals met meer dingen ja) maar om het dan ook echt te doen…

Drie keer zo snel

Ook zoiets. Als derde kindje gaat Ben drie keer zo snel als de meiden! Alles wat zij doen, wil hij ook. En hij doet het dan ook. Klimmen, gooien, rennen, buiten spelen. Hij gaat gewoon mee in de flow van zijn grote zussen. Zo leuk! Noor en Lot zijn gek op hun kleine broertje en bekommeren zich echt om hem. Maar voor sommige dingen vinden ze hem te klein en dan mag hij echt niet meedoen. Ik weet dan niet hoe snel ik dat moet beamen en neem kleine Ben snel op schoot, knuffel hem plat en hou hem vast alsof hij een baby is 😉 . Even stil staan bij het moment. En ik kan mijn één-jarige best nog een baby noemen, herhaal ik als een mantra voor mezelf. Wel jammer dat de box verkocht is.

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Gezellig als je volgt op Instagram en Facebook!

Eén gedachte over “De dreumestijd. Een periode van oh ja en dingen afsluiten

  1. Kleine kindjes worden groot en dat gaat snel.
    Vandaar dat we er zo van kunnen genieten van onze kleinkinderen , we beleven alles als het ware opnieuw. Wat een fantastisch gevoel.
    Liefs Opa/Papa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *