Lifestyle Mama en zo Momlife

Met drie kids in een caravan. Hoe dat ging?

caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog
Weet je nog die zonovergoten weekenden in september? Die lijken al een eeuwigheid terug nu de herfst kicked in maar dat is gewoon nog maar kort geleden. Wij hebben dan ook goed gebruik gemaakt van die heerlijke nazomer. We kochten na een flinke zoektocht een eigen caravan en gingen twee weekenden achter elkaar vlakbij huis “proefkamperen”. Ik was vooral heel benieuwd hoe dat zou gaan met onze twee meiden en de beeb. 

Wie, wat, waar?

caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog

Dat er een caravan ging komen, wisten al wel. De vraag was alleen of dat in het najaar zou zijn of volgend voorjaar. Maar na een grondige zoektocht (en heel veel caravans die net voor onze neus weg waren) kwamen we dit exemplaar tegen. We passen nog er allemaal in ook, haha, hoe handig!

Praktisch

Deze caravan viel ons op omdat ie er nog super goed uit ziet, er een mover, luifel, voortent én een zijcompartiment bijzitten. Die laatste staat niet op de foto want dat is nu nog niet nodig zolang alle kindjes gewoon in de caravan slapen, maar als Noor en Lot over een paar jaar groter zijn dan kunnen ze toch “apart” slapen. Niet echt natuurlijk want dat vind ik dan weer doodeng, in zo’n los tentje ernaast. Nee, doe mij dan maar die zijtent die we eraan kunnen ritsen, ideaal! Kun je nog veel spullen in kwijt ook als er niemand slaapt. Lekker praktisch wel.

Natuurlijk moest ik van onze caravan wel echt een “thuis” maken. Ik vind het zo fijn dat deze nu van onszelf is! Gewoon lekker ons eigen plekje. Er zijn nog genoeg plannen om dingen te vervangen, op te hangen en anders te doen maar voor nu ben ik even tevreden 😉

caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog
caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog
caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog

 

Terug naar huis

Er moest dus natuurlijk wel even getest worden met onze “nieuwe” caravan voordat ie de stalling in ging! We waren helemaal enthousiast over onze second home dus we vertrokken twee lange weekenden naar een dorp verderop. Zeven hele minuten rijden vanaf huis, maar wij konden onze lol niet op. Zonovergoten weekenden midden in de natuur. Het kon niet beter. Behalve die eerste nacht dan. Toen reed ik namelijk om 12 uur ‘snachts met kleine Ben naar huis. Hij had eerder die week koorts gehad en zat in een sprongetje. Dat heeft de hele camping geweten. Maar thuis ging het beter en de volgende ochtend sloten Ben en ik gewoon weer bij Wim en de meiden aan op de camping.

Daarna ging het goed. En na nog een wissel van slaapplekken, hadden we alle vijf ons plekje wel gevonden in de caravan. Noor slaapt eerst in ons bed en gaat daarna, als wij gaan slapen, naar de omgebouwde treinzit wat dan een bed wordt. Ben slaapt in het onderste stapelbed, in een baby slaaptentje voor de veiligheid, en Lot slaapt in het bovenste stapelbed. Bij de stapelbedden zit een schot en bij dat van ons ook dus zo kunnen de kindjes goed slapen en door Noor en Lot apart te houden is de kans op klieren minimaal 😉

caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog
caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog
caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog
caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog
caravan, kamperen, drie kinderen, familytime, gezin, buiten, camping, nazomer, mamalifestyle, mamablog, lalogblog, lalog.nl, lalog
Elke ochtend vers fruit van het land halen bij de groentewinkel op de camping, de hele dag buiten spelen in de speeltuin en op de trampoline en in de avond met marshmallows  boven het vuur. Is het al lente? Want wij kunnen niet wachten om weer te te gaan!

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

 

Lalog.nl op Instagram
Lalog.nl op Facebook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *