Lifestyle Mind & body Personal

Zo kom ik over een baaldag heen

baaldag, baal-dag, balen, niet blij, genieten, hormonen, moederschap, balans, mama zijn, mama van drie, mamablog, mamalifestyle, lalogblog, lalog, lalog.nl
Lag ik de dag ervoor nog heel zen een relaxte moeder te wezen daar in onze zonnige tuin, the next zit ik gefrustreerd achter mijn laptop te schrijven. Of liever: boos te tikken, zoals de man het dan ook noemt. Want dan moet ik mijn ei kwijt, even iets voor mezelf doen en accepteren dat ik een baaldag heb.

Gatverdamme

Hoewel ik tijdens de hele Corona situatie doorgaans gewoon blij ben en er samen met de kindjes dagelijks een klein feestje van probeer te maken wanneer het kan, zijn er ook dagen dat ik me even niet zo voel. Dan wordt er even helemaal niet gefeest. Nee, dan loop ik te chagrijnen over hoe kak de hele bedoeling wel niet is. Gatverdamme.

Ik loop te zeuren en te etteren. Over dat ik niet kan werken, dat de sportschool dicht is en het thuis trainen te suf voor woorden is, dat ik zo’n beetje 24/7 iedereen om me heen heb, dat ik m’n vriendinnen niet zie, dat de kindjes lopen te klieren, dat ik moe ben, dat ik me niet fit voel… Totdat ik uiteindelijk het wonderbaarlijke idee krijg dat ik maar gewoon moet accepteren dat ik een off-day heb. En vanaf dat moment verdwijnt het baal-gevoel dan ook vaak naar de achtergrond. Het zal vast ook nog wel iets met hormonen en ontzwangeren te maken hebben denk ik dan maar. Negen maanden toch? Nog even te gaan dus.

baaldag, baal-dag, balen, niet blij, genieten, hormonen, moederschap, balans, mama zijn, mama van drie, mamablog, mamalifestyle, lalogblog, lalog, lalog.nl
Dan bedenk ik me maar weer eens dat ik blij moet zijn dat ik 24/7 de kinderen om me heen mag en kan hebben. Dat we gezond zijn, dat ik in ieder geval thuis kan sporten, dat ik één keer in de week naar mijn werk kan voor alternatieve werkzaamheden… Dag met je baaldag. Ik kruip terug op het kleed in de tuin. De zon in. Genieten van alles dat wel kan. En soms, af en toe, baal ik mezelf een dagje door om de dag erna weer met frisse zin alles tegemoet te gaan.

En dat boek hier boven het artikel? Die staat al even in de kast. In de hoop dat ik er ooit in kan gaan beginnen en inspirerende leuzen en what not uit kan halen. Maar ja: 24/7 drie kinderen om me heen tijdens dit Corona gedoe dus dat is een uitdaging. Ze klieren zich vandaag weer een slag in de rondte. Kleine Ben ligt te slapen, de meiden spelen in de tuin. Met het uitzicht op diezelfde tuin heb ik me even teruggetrokken om boos op mijn laptopje te gaan zitten tikken.

Hoe jij om met een baaldag tijdens deze periode?

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Volg mee op Instagram en Facebook

2 gedachten over “Zo kom ik over een baaldag heen

  1. Heel herkenbaar hoor en dan werk ik gewoon nog dagen op kantoor! Soms voelt het gewoon beperkt in wat je kunt. Dan moeten we idd kijken naar wat we wel hebben. Een prachtig gezin, de lentezon, bij elkaar zijn en elkaar lief hebben. Mooi geschreven trouwens ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *