Lifestyle Personal

Terug van vakantie, weer gezond doen en starten met klussen!

buik, zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, derde kindje, babybuik, pregnant, belly, babybump, mama en zwanger, zo die buik, mamablog, momblog, lalogblog, lalog.nl, lalog
Mijn handen jeuken, ik moet schrijven! We zijn gisterenmiddag teruggekomen van twee weken vakantie bij de -te leuke- Sprookjescamping. De artikelen die op lalog.nl zijn verschenen tijdens mijn vakantie, had ik van te voren ingepland en werden automatisch gepubliceerd. Ik heb dus twee weken niet geschreven, ook niet voor mijn schrijfcursus! Ik word daar dus redelijk onrustig van, haha. Ik moet toch mijn ei kwijt hoor mensen, dus: even bijkletsen!

Vakantie- en zwangerschapskilo’s

Ja, dit is dus dubbelop he. Vakantiekilo’s EN zwangerschapskilo’s. En zo niet eerlijk. Vanmorgen durfde ik het dan toch aan om na al dat softijs en die croissantjes op de weegschaal te gaan staan. En gelukkig: de schade is beperkt! Ik had er zeker vier kilo bij verwacht, maar het is 1,5 kilo. En dat is meer dan genoeg hoor, aangezien het al zo hard gaat in deze derde zwangerschap. Ik baal dan ook dat het deze week weer zo belachelijk warm wordt, want dan is sporten met een zwanger lijf gewoon niet te doen. Ook niet voor mij als doorgewinterde groepslesdocent. Doordat ik het zo rustig aan doe met sporten heb ik tot nu toe nog niet zoveel last van mijn bekken. Bij de andere twee zwangerschappen had ik dat wel en ging ik lang door met lesgeven en intensief sporten. Nou, ik heb ervan geleerd zeg maar. Dat er dan meer kilo’s bijkomen is verrot (want hoe moet ik zo ooit mijn sportlijf nog terugkrijgen?) maar oké.

happy moments, geluksmomentjes, blog, efteling, mamablog, mamablogger, meisjesmama, sprookjesbos, lifestyleblog, lalogblog, la log, lalog.nl

Vergelijk voor de grap ook even deze foto met die van boven het artikel. Mijn geschrokken gezicht had ik beter op die bovenste kunnen plakken, haha. Nee hoor, gekheid. Ik geniet van het zwanger zijn en zwaarder worden hoort daar nou eenmaal bij. Maar gezond zijn is wel super belangrijk voor mij en de beeb dus vandaag wordt er dan ook een voorraad aan groenten en fruit ingeslagen (mijn nieuwe keukenmachine staat al klaar!) en zwangerschapsyoga blijf ik in de hitte ook maar gewoon doen. Als ik dan tussendoor nog eens een groepsles of rondje crosstrainer kan meepakken, dan is dat mooi meegenomen.

Klussen maar!

We beginnen na onze vakantie ook maar meteen met klussen! Alle kinderkamers moeten namelijk gedaan worden. Dat zijn er nu dus drie. Noor krijgt een nieuwe kamer op zolder en woensdag wordt de dakkapel daar geplaatst. Ook gaan we meteen ‘het washok’, de tweede zolderkamer, de voorzolder, de kamer van Lot en de babykamer doen. Dus eigenlijk alles behalve de badkamer en onze slaapkamer. Niet normaal zoveel, maar wel leuk. Mijn taak is namelijk vooral het inrichten van de kamers (joeh, daar word ik heel blij van!) en het uitzoeken van verf. En het behang weghalen op de kamers van Noor en Lot moet ook nog wel lukken maar de rest laat ik aan de man over 😉

And?

Ja, verder? Verder ben ik nu nog één week vrij en dan mag ik weer gaan werken. Mag, ja, zo voelt dat echt hoor. Ik hou van mijn super leuke baan en collega’s bij de Efteling dus die drie dagen in de week geniet ik ook van wat ik doe. Ook mag ik weer teksten gaan schrijven voor ons personeelsmagazine de komende tijd dus dat is ook leuk, leuk, leuk.

schildklier, bloedprik, bloed prikken, Euthyrox, Thyrax, hormonen, schildklierhormoon, schildklier patient, hyperthereoidie, hypothereoidie, langzame schildklier, snelle schildklier, blog, mamablog, gezondheid, health, la log, lalogblog, la log.nl

Bloed prikken en een bezoek aan de internist zitten er ook weer aan te komen voor mijn schildklier issues. Op zich gaat het goed nu tijdens de zwangerschap maar ik heb wel al heel vaak moeten ophogen omdat ik anders niet goed zat in mijn waardes (wat gevaarlijk kan zijn voor de beeb!). Zo’n hoge dosis medicijnen heb ik nog nooit gehad, ook niet in mijn vorige zwangerschappen, dus dat geeft me wel een beetje een onrustig gevoel. Ik heb namelijk nog ergens de hoop dat ik ooit van de medicijnen af kan omdat ik niet de ziekte van Hashimoto heb (auto-immuun ziekte aan de schildklier). Mijn internist-endocrinoloog is daar geen fan van omdat hij denkt dat mijn schildklier gewoon helemaal niks ofwel nauwelijks meer iets doet dus hij raadt het af. Toch denk ik dat ik met voeding nog veel kan bereiken en daar wil ik me na de zwangerschap zeker in gaan verdiepen. Voor nu is het belangrijk dat de waardes goed zijn en ik niet ga klooien met glutenvrij en what not dus dat is voor later.

zusjes, meiden, meisjes, meisjesmama, momlife, sisters, girls, mamablog, momblog, mamalifestyle, mamalifestyleblog, blogger, lalogblog, lalog.nl, lalog

En natuurlijk ga ik er de komende vier weken nog van genieten dat Noor vakantie heeft! Heerlijk vind ik het dat ze thuis is. We hoeven dan niet op de tijd te letten en ik kan makkelijker iets gaan doen met Noor en Lot als ik vrij ben. Zoals het behang van hun muren afhalen bijvoorbeeld, haha. En picknicken, middagjes Efteling, langs opa en oma, naar de kinderboerderij…

Ik kom snel met een mega plog van onze vakantie op de Sprookjescamping dus keep posted en volg La Log ook op Facebook of Instagram

 

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *