Mind & body Personal Schildklier

Schildklier: wanneer slechte dagen slechte weken worden

schildklier, bloedprik, bloed prikken, Euthyrox, Thyrax, hormonen, schildklierhormoon, schildklier patient, hyperthereoidie, hypothereoidie, langzame schildklier, snelle schildklier, blog, mamablog, gezondheid, health, la log, lalogblog, la log.nl
Slechte dagen. Helaas horen ze er inmiddels bij. Ik blijf het raar vinden om te zeggen dat ik een chronische ziekte of aandoening heb dus ik zeg dat gewoon niet. Nooit. Misschien omdat ik het niet wil accepteren ofzo, I don’t know, maar het feit is natuurlijk wel dat mijn schildklier gewoon kapot is en niet meer functioneert. Of nauwelijks that is.

En dat betekend dat wanneer ik meer of minder hormonen nodig heb op een dag dat ik me niet goed voel want mijn schildklier kan het zelf niet meer regelen. Ik moet het dan doen met de medicatie die ik binnen krijg, of dat nou teveel of te weinig is op die slechte dag. En die slechte dag heb ik nog wel eens. Eind september ging het weer beter na mijn overdosis Euthyrox en de hyper waar ik maandenlang in zat. De overschakeling terug naar Thyrax deed me goed. De lange lijst met klachten werd minder en langzaamaan ging ik me weer mezelf voelen.

Het ging zo goed

Oktober en november waren top, echt. De zoveelste bloedprik bevestigde dat mijn waardes goed zaten, alleen die TSH… Die zat op 0,4: het randje voor mij, wist ik. Maar ik voelde me goed en zo mocht het wel blijven van mij. Maar nu voel ik dat de TSH sinds een dikke week waarschijnlijk onder het randje gekropen is want daar ging ik weer. Eerst een dag van zenuwachtig zijn, slapeloosheid, extreme vermoeidheid, angstig zijn, geen honger gevoel hebben, geen concentratie, nergens zin in hebben, ongecontroleerd door het huis heen lopen en een razend onrustig gevoel vanbinnen hebben. Dat was één dag. Kan, dacht ik nog. Nu ben ik anderhalve week verder en ik heb nog steeds deze hyper klachten en ja, ze zijn met momenten nog heftiger. Gelukkig heb ik over twee weken een afspraak bij de internist en ga ik komende week bloedprikken maar echt, elke dag dat ik mezelf zo voel is er één teveel. Soms weet ik even niet hoe ik het red tot die tijd en wat ik met mezelf aan moet. Hoe leg ik dit uit aan anderen? Ja, gewoon niet want probeer maar eens een gevoel dat iemand nog nooit ervaren heeft uit te leggen. Not happening. Ik ben gewoon een beetje bang dat ik onbegrepen wordt. Het IS ook vaag en lastig. Voor mij ook. Ik blijf allert op dit klote gevoel want ik wil mezelf echt weer niet zo lang zo slecht voelen, dat ga ik gewoon echt niet doen.

Blogartikelen staan dus op een laag pitje. Ik ben blij als ik per dag thuis alles op de rit krijg met de kindjes en gewoon kan werken en lesgeven. Al is dat laatste nog het lastigst met alle klachten. Ik hoop dat ik me vlug weer beter voel. De reden waarom ik me nu zo slecht voel? Het kan met de seizoenen te maken hebben, of althans de vraag naar hormonen die in de zomer en winter anders kan zijn. Het kunnen ook restklachten zijn of misschien is de medicatie überhaupt nog niet goed ingesteld en merk ik dat nu pas… Dit online zetten vind ik best een beetje eng want het is super persoonlijk. Maar schrijven helpt, dat is in ieder geval fijn en ik weet dat ik me echt wel beter ga voelen alleen tja, die slechte dagen hoeven van mij geen slechte weken te worden. Niet weer.

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Lalog.nl op Instagram en Facebook!

Eén gedachte over “Schildklier: wanneer slechte dagen slechte weken worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *