Kids Mama en zo

Kleuters met speelafspraakjes

kleuters, kleuterschool, kleuterklas, kleuters, spelen, speelafspraak, speelafspraakjes, kinderen, playdates, mamablog, mamablogger, blog, kinderen, kids, mamalifestyle blog, lalog, lalog.nl, lalogblog
Kleuters met speelafspraakjes. Dat is dus echt een ding en ik had er geen idee van. Noor gaat sinds afgelopen augustus naar school en vooral sinds een aantal weken zijn de speelafspraakjes aan.

Mama, jij mag niet mee!

Nou speelde Noor al regelmatig met haar beste vriendinnetje Roos die ze al langer kent omdat zij samen naar het kinderdagverblijf gingen dus dat was vrij vertrouwd om daar te gaan spelen maar verder… nee. Noor vind het allemaal maar spannend, dacht ik. En het bleef ook vrij rustig met de speelafspraakjes, tot een maand of twee geleden. De speelafspraakjes zijn nu meerdere keren per week een feit. En natuurlijk mag ik nooit mee. Ook niet als ze ergens voor het eerst heen gaat en ik er zenuwachtig van word. Goed van haar. Echt, super knap want hallo: ze is vier jaar en kent die kindjes pas net! Maar wat vind Noor het leuk om te spelen met haar leeftijdsgenootjes. Dus met Lot achterop de fiets cross ik het hele dorp door om Noor op te halen bij vriendjes en vriendinnetje uit haar klas.

Drukke agenda

Vaak begint het al als Lot en ik haar tussen de middag ophalen voor de boterham. De hele klas is dan al druk in de weer om afspraakjes vast te leggen. En ze nemen het heel serieus he, die kids! Ik probeer het een beetje sturen zodat ze niet meer dan twee, drie keer in de week afspreekt want anders wordt het wel heel druk. Op vrijdag gaat Noor ook al naar de BSO dus die dag is na school sowieso al bezet voor haar. Twee of drie keer spelen daarnaast vind ik dan meer dan genoeg. Ook omdat ze haar zusje ook nog heeft en ik vind het suuuper zielig als ik Lot met een beteuterd gezichtje zie kijken omdat Noor dat ergens anders gaat spelen, haha 😉 Maar het afspreken en spelen is goed voor de ontwikkeling van die kleuters; dat zie ik er ook duidelijk in terug. Leuk!

Hoe gaat het bij jullie met speelafspraakjes?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Volg jij lalog.nl al op Instagram & Facebook?!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *