Lifestyle Mind & body

Als brildrager zonder irritatie door het leven: een paar handige tips!

bril, tips brildragen, brildrager, hacks bril, lifestyle, lifestyleblog, blog, mamablog, Edel-Optics, lalog, lalogblog, lalog.nl
Zoals jullie wel weten heb ik dagelijks een bril of lenzen nodig en vind ik deze allebei niet erg handig om te dragen. In de loop der jaren raak je er echter niet alleen aan gewend, maar ontwikkel je ook handige hacks en trucjes om het jezelf wat gemakkelijker te maken. Nadat ik een paar maanden volledig op mijn lenzen was aangewezen, omdat Lot mijn oude bril om zeep had geholpen, was het toch wel een verademing om weer een nieuwe bril te hebben! Mijn eerste advies is dan ook: zorg dat je kunt afwisselen. Hieronder nog een paar tips en tricks!

Back-up bril

Ook al is brilschade voorkomen altijd beter, het is wel zo fijn om een back-up te hebben als er onverhoopt wel wat met je bril gebeurt. Om de kosten te drukken, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om twee monturen voor de prijs van één te kopen of gewoon een minder dure back-up aan te schaffen. Ik heb dus echt ondervonden hoe vervelend lenzen kunnen worden als je er helemaal afhankelijk van bent – wazig zicht, plakkerig en droog gevoel, etc. – dus raad zeker aan een extra bril achter de hand te hebben. Mocht je bril nu stukgaan zonder dat je een back-up hebt, zorg dan dat je je brilrecept paraat hebt. Zo kan je snel online een vervangend exemplaar bestellen. Sommige webwinkels kunnen jouw bril op sterkte al binnen enkele dagen leveren, zoals Edel-Optics

In je handtas

Naast een goede brillenkoker, zijn er ook andere accessoires die je standaard in je handtas kunt doen om op alles voorbereid te zijn. Misschien dat je net als ik de voorkeur geeft aan sporten zonder bril (en dus mét lenzen in), maar wanneer je extra gevoelige ogen hebt of een kleine infectie hebt opgelopen, dan is dat soms geen optie. In zo‘n geval biedt een verstelbaar brillenkoord uitkomst; zo kun je lekker uit je dak gaan zonder dat je bril ineens door de ruimte wordt gelanceerd. Als je veel sport, kan het ook de moeite waard zijn om een speciale sportbril aan te schaffen. Een dergelijke bril heeft buigzame pootjes die je achter je oren klemt, zodat hij goed blijft zitten. Nog een handtastip: een glow-in-the-dark-sticker of een markering met glow-in-the-dark-stift op je brillenkoker maakt dat je in een oogopslag je bril in je tas spot, zonder eindeloos te rommelen.

bril, lenzen, optiek, opticien, pearle, brilmontuur, hippe bril, blog, mamablog, mamalifestyleblog, nieuwe bril, la log, La Log.nl

Huishoud-hacks

In plaats van met de geijkte brillendoekjes, kun je je glazen ook effectief schoonmaken met microvezeldoekjes. Deze zijn in alle supermarkten wel te verkrijgen. Thuis is het voor brildragers bovendien een aanrader om onder de douche felgekleurde shampoo- en douchegelflessen te gebruiken; zo kun je ze ook zonder bril gemakkelijk uit elkaar houden. Mochten je favoriete merken niet goed van elkaar te onderscheiden zijn, maak dan gebruik van felgekleurde elastieken om de flesjes heen. En over stoom en condens gesproken: de koude temperaturen komen er weer aan en dat betekent de terugkeer van de eeuwig beslagen bril! Om die irritatie te ontwijken kun je natuurlijk speciale anti-fogmiddeltjes en -doekjes inslaan, maar de huis-tuin-en-keuken-oplossing met afwasmiddel werkt net zo gemakkelijk!

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Lalog.nl op Instagram
Lalog.nl op Facebook

2 gedachten over “Als brildrager zonder irritatie door het leven: een paar handige tips!

  1. Super leuk artikel! Dit is inspiratie die we weer kunnen delen met onze klanten. Vooral de huishoudtips zijn top. Pas alleen op dat je nooit papier gebruikt.

    Groetjes,
    Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *