Bloggen Lifestyle

Als bloggen je hobby is: 5x de leuke en minder leuke kanten.

bloggen, hobby, blogger, blog, blogs, mamablog, mamalifestyle blog, lifestyleblog, bloglife, momlife, momblog, momblogger, lalog, lalog.nl, lalogblog

Ja guys, als bloggen je hobby is dan kun je aan de bak. En flink ook, haha. Een hobby is het voor mij niet alleen, nee, eigenlijk is het meer dan dat want schrijven is een passie. Bloggen is een van mijn liefdes. Maar je moet als blogger dus ook aan de bak want een blog beginnen is één ding maar om ‘m te behouden is weer een heel ander verhaal. De leuke en minder leuke kanten van één van mijn geliefde hobby’s!

Love to…

1. Schrijven
Met stip op één! Zoals ik al schreef (jaja) is dat een passie, daar kan ik echt mijn ding mee kwijt. Wat mij betreft is dit de essentie van bloggen. Ik struggle heel erg met mijn schrijfcursus omdat ik er de tijd niet voor neem om uren achter elkaar te gaan zitten schrijven (HOE dan met twee kleine kinderen?) maar ja: schrijven, ik hou ervan. En voor mijn blog werk ik makkelijk dingen uit dan voor een verhaal van twaalf pagina’s…

2. Creatief bezig zijn
Hoera! Mijn eigen stukje internet richt ik in zoals ik het zelf wil! En nou ja, in hoeverre ik het zelf kan want: not so handy met HTML-codes en stuff (zie ook “How ’bout no”) maar voor noodsituaties heb ik een knappe ICT-er achter de hand. Verder doe ik het liever allemaal zelf. Maar creatief bezig zijn dus, ja heerlijk. Van foto’s voor een artikel maken tot aan DIY-projectjes voor op de blog: ik vind het allemaal even leuk!

3. Samenwerkingen
Samenwerken met toffe bedrijven is zo leuk om te doen! Dat had ik niet gedacht toen ik bijna vier jaar geleden begon met bloggen, ik snapte dat samenwerken niet zo maar ik wordt ondertussen dus echt heel enthousiast van fijne producten die ik mag testen en reviewen. En heel eerlijk: ook de artikelen waar ik echt voor betaald krijg vind ik leuk. Niet vanwege het geld maar het compliment dat ik daarmee ontvang! Ik wordt dan dus betaald om te schrijven- wow! Bedrijven en/of producten moeten wel bij mijn blog passen want ik wijs ook regelmatig opdrachten af omdat ik het dan niet zie zitten. Maar hoe gaaf is het als je veel met je interieur bezig bent en dan accessoires opgestuurd krijgt om te fotograferen en een stuk over te schrijven of om iets weg te mogen geven aan je lezers ♥

4. Social media
Social media is wat mij betreft een haat-liefde dingetje. Ik vind het mooi om de kracht van de online wereld te zien maar aan de andere kant: ik wil gewoon niet de hele tijd online zijn. Als ik dat bij andere bloggers zie, my god, hoe doen zij dat? Sommige zetten zo vaak iets online… Prima natuurlijk maar het voelt voor mij niet prettig om dat te doen als ik thuis ben met de kindjes. Ik werk ook nog parttime en geef nog les op de sportschool dus als ik dan thuis ben ga ik niet steeds op mijn telefoon zitten te kijken. Maar dat gezegd te hebben: ik vind social media ook wel heel leuk. Met mate dus. Niet heel handig als blogger want ik zou er veel meer uit kunnen halen dan dat ik nu doe maar ik vertik het om zoveel online te zijn, haha 😉

5. Contacten met andere bloggers
Het uitwisselen van tips, tags en ervaringen en het volgen van andere bloggers is gewoon heel leuk! Vooral hoe iedereen weer een eigen invulling aan hun eigen blog geeft vind ik leuk om te zien. Artikelen van mede-bloggers lees ik dan ook graag en mijn favorieten volg ik al een hele tijd.

How ’bout no?!

onzeker, moeder, dertiger, twijfelen, keuzes, mama, mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle blog, mama-lifestyleblog, La Log, La Log.nl
1. Je privé leven online zetten

Kijk, natuurlijk zet je (een deel van) je privé leven online maar ik ben erg selectief in wat ik wel en niet online zet. Ik heb er ook gewoon geen zin in om alles wat ik doe online te gooien. Misschien ben ik gewoon ook wel een beetje een luie blogger, haha 😉 Ook Noor en Lot hou ik redelijk privé. Hier en daar een foto waar ze met een schuin oog herkenbaar op zijn maar ik zet ze nooit vol in beeld op mijn blog. Gewoon omdat ze daar niet zelf voor kunnen kiezen en ik het ook geen fijn idee vind. Op mijn (privé) social media komen ze trouwens wel gewoon voorbij maar dat vind anders omdat ik daar geen hele artikelen omheen schrijf. Maar misschien is dat alleen het idee want ze zijn natuurlijk alsnog online te vinden en het slaat dan misschien nergens op om ze op lalog.nl dan onherkenbaar in beeld te doen, maar toch: it works for me.

2. Bedrijven die niks meer laten weten
Ja, helaas gebeurd dit wel eens. Gelukkig niet vaak maar soms heb je er bedrijven tussen die na heen- en weer gemail over een opdracht ineens niks meer laten weten. Heel irritant. Laat het gewoon weten als je een blogger hebt gevonden die beter aansluit bij jouw product of bedrijf, denk ik dan. Gelukkig is het bij mij wel altijd goed gegaan met betalingen want ik hoor van andere bloggers dat dat ook nog al eens uitgesteld of gewoon niet gedaan wordt. Belachelijk! Je levert een dienst en hoort daar dan toch ook gewoon -zoals afgesproken- betaald voor te worden?!

3. Social media: volgen en ont-volgen
Dit ja, bah bah. Snel even volgen en dan een week later weer ont-volgen. How ’bout no?! Vooral andere bloggers doen dit bij elkaar trouwens.

4. Het “moeten”  bloggen
Oh, ik weet zeker dat elke blogger dit herkent: het “moeten” bloggen. Omdat het zo leuk is, omdat je echt dat ene artikel nog even af wilt maken of perse die vijf artikelen in de week wilt publiceren. Soms kan het dan wel eens een beetje veel worden want er komt een hele hoop tijd in te zitten… Plus up to date blijven van een hoop Wordpress-, Google en Social media- dingen komen er ook nog bij en dan wordt dat bloggen soms een hele klus. Wel een leuke klus trouwens.

5. Selfies en foto’s van jezelf laten maken
Vreselijk vind ik dit. Zo’n impressive foto als boven dit artikel zul je dan ook niet heel vaak vinden hier, haha! Ik blijf het awkward vinden om te “poseren”. Zo vreemd. Zo stom. Laat mij maar gewoon lekker schrijven denk ik dan 😉 Toch doe ik het soms wel of schakel ik husband in om plaatjes te schieten. Ik vind het zelf namelijk altijd heel leuk om te zien wie ik nou precies volg, hoe die persoon eruit ziet en wat hij of zij uitstraalt. Dus soms ga ik wel eens uit mijn comfortzone om wat selfies te maken of Wim erbij te roepen, haha.

Deze heerlijke hobby heeft, zoals elke hobby denk ik, dus twee kanten (voor mij in ieder geval). En gelukkig overheersen de leuke dingen anders zou het geen hobby meer zijn 😉 Ik ga dus nog even lekker door met ongemakkelijke foto’s van mezelf plaatsen, over mijn meiden schrijven en knutselen aan mijn website. How ’bout YES?!!

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

 

Lalog.nl op Facebook
Lalog.nl op Instagram

4 gedachten over “Als bloggen je hobby is: 5x de leuke en minder leuke kanten.

    1. Hi Joost! Gelukkig in de vijf jaar dat ik mijn blog heb nog nooit een negatieve reactie ontvangen dus ik prijs mezelf daar gelukkig mee, haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *