Body & food Lifestyle Mind & body

Hardlopen: zo belangrijk zijn goede schoenen. 4 Tips!

hardloopschoenen, saucony, loopschoenen, run, lopen, hardlopen, tips, tips harloopschoenen, sportshowroom, sportshowroom.nl, health, fit, lifestyle, blog, blogger, lalog, lalog.nl lalogblog
In een gelijkmatige tred raken mijn schoenen het asfalt, mijn ademhaling bepaald mijn ritme. Ik voel de wind langs mijn blote benen gaan en adem de frisse lucht diep in. Mijn hoofd raakt steeds leger en mijn energiepijl gek genoeg steeds hoger. Wat is hardlopen toch heerlijk!
Maar helaas ook redelijk blessure gevoelig en daar zit niemand op te wachten, ik als groepslesinstructrice dus ook niet. Key is: goede schoenen. Ik geef je mijn tips!

Honkvast: Saucony schoenen

Al jaren loop ik op Saucony schoenen en wat dat betreft ben ik erg honkvast. Uitstapjes naar andere merken pakten voor mij niet goed uit. Het resulteerde een aantal keer in splin shints (springschenen; een ontsteking van het beenvlies op je schenen) wat echt zooo pijnlijk is. Een van de oorzaken van splin shints is dan ook over-pronatie en/of een slechte ondersteuning van de voetboog. No way dat mij dat nog eens gaat overkomen. Nou wil ik niet zeggen dat andere merken niet goed zijn; mijn aerobicschoenen zijn bijvoorbeeld steevast van Nike, maar wat hardlopen betreft werkt dat voor mij dus niet zo goed. Hoe vindt je nou de juiste schoen voor jou? 4 tips!

1. Hardlopen op hardloopschoenen
Het klinkt logisch maar hoeveel mensen ik al heb gehoord die beginnen met hardlopen en dan starten op oude gympies die ze nog in de kast hebben liggen… Oei! De beste tip die ik je kan geven is om toch echt meteen hardloopschoenen te gebruiken als je start met lopen: het voorkomt blessures en het bevorderd je loopprestatie waardoor het lopen leuker is en je het langer volhoudt!

2. Uitproberen
Het is vooral uitproberen hoor, met hardloopschoenen. Ze kunnen knellen, schuren of whatever dus eigenlijk is het uittesten wat het beste bij jou past! Let ook goed op de binnenkant van de schoen of er geen naden en stiksels zitten waar je vervelende plekken en blaren van kunt krijgen. Gelukkig heb ik hier bij mijn Saucony schoenen nooit last van!

3. Voetbed of steunzool
Een extra voetbed of steunzool kan een uitkomst zijn bij voetklachten tijdens het hardlopen. Het kan zijn dat het standaard voetbed in de schoen niet fijn voelt, deze kun je vaak aan laten passen. Dat kan met een ander voetbed dat los in de sportwinkel te koop is, of met een aangemeten voetbed. Deze steunzolen worden door een orthopedisch schoenmaker gemaakt als de voet extra ondersteuning nodig heeft.

4. Leuke schoenen lopen lekker!
Bij Saucony kan je kiezen uit een groot scala aan kleuren en modellen en als je dan toch nieuwe loopschoenen nodig hebt… Een een toffe kleur en een mooi model lopen net dat beetje beter 😉

Wat dacht je van deze beauty’s van Saucony?

hardloopschoenen, saucony, loopschoenen, run, lopen, hardlopen, tips, tips harloopschoenen, sportshowroom, sportshowroom.nl, health, fit, lifestyle, blog, blogger, lalog, lalog.nl lalogblog

hardloopschoenen, saucony, loopschoenen, run, lopen, hardlopen, tips, tips harloopschoenen, sportshowroom, sportshowroom.nl, health, fit, lifestyle, blog, blogger, lalog, lalog.nl lalogblog
Waar let jij op als je nieuwe hardloopschoenen koopt?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

#spon

Lalog op Instagram
Lalog op Facebook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *