Body & food Lifestyle Mind & body

Dit is waarom iedereen zou moeten sporten!

waarom sporten, sporten, workout, trainen, voordelen sporten, health, fit, fitness, training, blog, healthblog, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lalog, lalog.nl
Iedereen weet ondertussen wel dat sporten goed voor je is, maar wat doet het nou precies met je lichaam?
Nou ben ik als sportfreak en allround groepslesinstructeur natuurlijk vanzelf zo’n irritante motivator als het gaat om sporten en bewegen, haha, maar sporten doet zoveel meer met je dan alleen calorieën verbranden. En ik wil jullie daarom ook graag kort en simpel uitleggen wat dat precies is.

Why workout?

Door sporten verlaagt je hartslag zowel in rust als tijdens inspanningen. Het versterkt je hartspier waardoor je meer bloed per hartslag verplaatst wat weer meer zuurstof voor je cellen oplevert. Dit helpt bij het vertragen van de veroudering van het lichaam. Sporten zorgt voor een gezondere huidskleur en het elastisch blijven van je huid.

Het houd je op gewicht doordat sporten de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt, verhoogt. En vergeet daarbij krachttraining niet! Door jouw spiermassa te vergroten, verbrand je in rust ook meer. Ik ben echt fan van het combineren van cardio EN kracht. Zelf doe ik misschien nog wel meer aan kracht dan aan cardio omdat het mijn lichaam meer shaped en sterker maakt.

Je darmen werken beter als je regelmatig sport en zweten zorgt ervoor dat je afvalstoffen kwijt raakt. Door sporten komen er natuurlijke pijnstillers in je lichaam vrij en je maakt het geluksstofje endorfine aan waardoor je je overalll happier voelt. Dat betekent: minder last van dipjes!

waarom sporten, sporten, workout, trainen, voordelen sporten, health, fit, fitness, training, blog, healthblog, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, lalog, lalog.nl

What else? Door te sporten heb je meer zuurstof in je bloed doordat je dieper ademhaalt en sporten verbetert je slaap omdat je je spieren na inspanning beter kunt ontspannen. Dus inspanning zorgt ook voor ontspanning 🙂

Meer dan genoeg redenen dus om te gaan sporten!

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Follow on Instagram♥
Like op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *