Lifestyle Mama en zo

Review snoerloze stofzuiger Black&Decker: de voor- en nadelen

moederdag, moederdagcadeau, moederdagkado, mama, meisjesmama, mamablog, mamablogger, lifestyleblog, mamalifestyleblog, la log, lalog.nl
Een snoerloze stofzuiger; een hele tijd geleden had ik mijn oog er al op laten vallen en het ding had zich vast genesteld in mijn brein. Het leek me heerlijk om zonder gedoe het hele huis te kunnen stofzuigen. Geen snoer die te kort is of weer eens ergens vast zit, geen stofzuigerslang die om de haverklap uit het hele apparaat komt zeilen. Dus die snoerloze stofzuiger kwam er: het was mijn Moederdag cadeau! Halleluja! Of niet? De voor- en nadelen op een rijtje.

Ik ben nu een paar weken met mijn nieuwe stofzuiger van Black&Decker (#nospon) door ons huis aan het gaan en echt: het is zo fijn! Maar toch heb ik wel wat dingen ontdekt die minder zijn aan deze ideaal-ogende stofzuiger.

Voordelen:

1- Hij is handzaam en compact
Het is nu zo makkelijk om even de stofzuiger uit de kast te pakken! Hij staat eigenlijk altijd klaar voor gebruik: even van de parkeerstand (ja, echt!) afhalen en je kunt direct beginnen met stofzuigen. Hij neemt heel weinig ruimte in en doordat je er een gedeelte af kunt klikken heb je ook meteen een draagbare stofzuiger! Ideaal om de trap op die manier te stofzuigen!

2- Hij is slim!
Handig: als je de stofzuiger instelt op “auto sense” dan ziet hij ook wanneer je op een kleed of op tegels stofzuigt. Hij past de snelheid en zuigkracht zelf aan; daar hoef je niks aan te doen. Heel fijn in de woonkamer waar we een groot kleed hebben liggen! Ook zit er een lampje (jawel!) bij de voet van de stofzuiger zodat je in donkere hoekjes alles goed kan zien 🙂

3- Geen stofzuigerzakken meer
Zo fijn! Ik hoef geen stofzuigerzakken meer te wisselen en ook het schoonmaken van de filter gaat met een handeling.

4- Geen snoer!
Nog wel het belangrijkste voordeel wat mij betreft, ik vond die snoer toch altijd zo’n ellende! Sinds we verhuisd zijn heb ik een hoop vierkante meters meer om te stofzuigen en dat haalde onze oude stofzuiger dus niet. Elke keer van stopcontact wisselen werkte nogal op mijn zenuwen. Om maar niet te spreken van het klemzitten van die snoer onder deuren en achter krukjes…

Nadelen:

1- Hij past niet onder de kast/bank/het bed!
Dit ook echt! Haha, dit vind ik zo stom! Mijn nieuwe stofzuiger past niet helemaal onder de meubels, wel een heel stuk maar doordat de opvangbak bovenop zit past deze stofzuiger onder bijna niet een bank of kast. Irritatiepuntje. Dan kan ik natuurlijk wel het bovenste stuk weer losmaken en er een koppelstuk op zetten maar dat vind ik dan weer teveel gedoe, haha.

2- Hij kan best zwaar zijn
Als ik een slechte dag heb wat mijn CTS* in mijn polsen betreft (*Carpaal Tunnel Syndroom- mijn zenuwen knellen heel snel af) dan kan ik de stofzuiger niet heel lang vasthouden omdat de belasting op mijn polsen dan te groot en pijnlijk wordt. Gelukkig heb ik er meestal niet zo’n last van, maar ook mensen met schouderklachten zouden er last van kunnen hebben omdat je de stofzuiger de hele tijd in zijn geheel vast hebt.

3- En toen was ie leeg
Als je de stofzuiger vergeet terug te zetten in de oplader (ik!) dan is ie dus gewoon leeg en kun je je huis niet stofzuigen…

Conclusie:

Ik ga nooit meer terug naar een stofzuiger met een snoer, haha! Een snoerloze stofzuiger is gewoon zo makkelijk. Ik heb nu echt gevoel dat ik “even” ga stofzuigen in plaats van dat het een hele opgave is. Dan neem ik het voor lief dat ik niet onder het bed kom met dat ding in z’n geheel 😉 Verder is deze stofzuiger echt super fijn. Ik ben ook fan van het lampje en dat het nu zo makkelijk is om overal te komen zonder dat ik alles omver trek en de stofzuiger mee naar boven nemen is nu ook zo gedaan.

Gebruik jij al een snoerloze stofzuiger? Mocht je geïnteresseerd zijn in deze stofzuiger, dan is dit het type: Black & Decker CUA525BHP-QW.

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Follow on Instagram♥
Like op Facebook!

Eén gedachte over “Review snoerloze stofzuiger Black&Decker: de voor- en nadelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *