Body & food Lifestyle

Supplementen: werkt het echt?

supplementen, vitamines, vitaminesupplementen, weerstand, vermoeidheid, gezond, fit, lifestyle, health, blog, blogger, mamablog, mamalifestyle, la log, La Log.nl
Mama’s zijn moe. Period. En ik dus ook. Sinds ik moeder ben ervaar ik verschillende soorten moeheid. Maar echt! Je hebt “gewoon moe” en je hebt die intense moeheid die alleen moeders kennen (de moedervermoeidheid 😉 ). Kijk, we zijn allemaal wel eens moe en dat zal ook niet veranderen maar ik wilde wel eens van die extreme moeheid af en dat is eigenlijk best goed gelukt!

Hormonen en supplementen

Sinds de geboorte van Noor worstel ik al met mijn schildklier en dus ook met mijn hele hormoonhuishouding. Dat ding ligt bij mij praktisch stil en ik slik er medicijnen voor maar oh my. Wat een zoektocht is het al drieënhalf jaar om de dosis goed in te stellen. Een flinke bijkomstigheid van een te traag werkende schildklier is moeheid. Extreme moeheid. En dan ben je ook nog moeder…. Da’s dus dubbelop 😉 Eindelijk is nu voor het eerst sinds ik schildklierpatiënt ben, de dosis goed ingesteld. En dat omdat ik er zelf onwijs hard achteraan zat, want hallo: ik wilde me ook eindelijk wel eens goed voelen. Begin dit jaar is de dosis Euthyrox dus flink omhoog gegaan en toen ben ik ook begonnen met supplementen te nemen die speciaal voor vrouwen zijn ontwikkeld.

En eindelijk voel ik me weer vaker energiek dan moe in plaats van andersom! De supplementen die ik neem hebben ook invloed op een goede hormoonbalans en dat is voor mij super belangrijk! Vitamine B6 en Zink helpen bij de hormoonhuishouding en Vitamine B8 en B11 zijn goed voor de gemoedstoestand. Hello happy camper! 

Voor mijn gevoel werken de supplementen zeker! Vooral in combinatie met een goed werkende schildklier; die moet wel eerst oké zijn voordat ik de voordelen van de supplementen echt kan ervaren.

Zijn er meer mama’s die supplementen gebruiken voor net dat beetje extra?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Follow on Instagram ♥
Like op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *