Kids Lifestyle Mama en zo Momlife

Naar het bos. En toen had mijn peuter een teek!

bos, teek, peuter, tekenbeet, kinderen, gezin, blog, mamablog, mamalifestyleblog, mamablogger, lalog.nl
Nietsvermoedend woelde ik vanmorgen door het lange, blonde haar van Noor. En ik zag iets zwarts. Een teek!! Nooo! Gisterenmiddag zijn we in het bos geweest en toen we terug waren had ik de meiden gecheckt op teken maar: niet in hun haren. En ik ging dat ding er echt niet zelf uittrekken want straks zou er iets blijven zitten. Naar de huisarts dus, want hoe zit dat nou precies met de ziekte van Lyme?

Tekenbeet

Nadat ik eerst een paniekerig telefoontje naar Wim en mijn schoonmoeder (ze is een ervaren tekenverwijderaar 😉 ) had gepleegd, belde ik de huisartsenpraktijk. We konden een half uurtje later al terecht. Ik controleerde meteen even de rest van de lokken van de meiden maar gelukkig zat er, op die ene teek bij Noor na, verder niks.

bos, teek, peuter, tekenbeet, kinderen, gezin, blog, mamablog, mamalifestyleblog, mamablogger, lalog.nl
De huisarts spotte de kleine teek bij Noor ook en ze vertelde dat het een groot voordeel was dat de teek binnen 24 uur verwijderd werd. De kans op de ziekte van Lyme is gelukkig heel klein maar we moeten het de komende tijd wel in de gaten houden. Ze vertelde dat tekenbeten bij kinderen juist vooral op het hoofd en in de hals voorkomen dus dat zijn belangrijke plekken om te controleren!

Het is blijkbaar ook echt “de tijd van het jaar” voor teken dus let goed op als je naar het bos gaat. Op tekenrader.nl kun je tips vinden om tekenbeten te voorkomen en lees je hoe je de ziekte van Lyme kunt herkennen. Jullie snappen dat ik Noor de komende drie maanden blijf scannen op symptomen (rode kring, koorts, spierpijn) al is de kans volgens de huisarts heel klein…

Hebben jullie wel eens te maken gehad met een tekenbeet bij jezelf of je kindje?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Follow on Instagram ♥
Like op Facebook!

 

 

2 gedachten over “Naar het bos. En toen had mijn peuter een teek!

  1. Ja, ik had vorig jaar zelf ineens een teek. Ik kreeg een antibioticum tablet, en liet me later nog een keer testen. En toen had ik dus toch veel antistoffen. Toen moest ik een tiendaagse kuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *