Lifestyle Mind & body

Waarom het vaak niks wordt met goede voornemens

2018, goede voornemens, nieuw jaar, doel, goals, blog, personal, mamablog, mamalifestyle blog, La Log, lalog.nl

Goede voornemens. Heb jij ze? Vorig jaar deed ik er niet aan, heerlijk! Maar dit jaar heb ik toch wel een aantal dingen die ik echt graag wil. Al vind ik niet dat ik daar persé 1 januari voor nodig heb, want goede voornemens of een bepaald doel dat je wilt halen; dat kan natuurlijk gewoon het hele jaar door! Want waarom wordt er gedacht dat het makkelijker is om op 1 januari te beginnen? En waarom wordt het eigenlijk vaak niks met die goede voornemens? 

Waarom goede voornemens niet werken?

In de sportschool waar ik ook inval voor groepslessen is het ineens packed. Mensen die hebben besloten dat ze vanaf 1 januari ineens fit gaan worden staan bovenop mijn tenen en houden de apparaten en free weights bezet. Stiekem word ik daar dan chagrijnig van want hoezo kwam je dan in december niet? Gelukkig weet ik dat het over drie weken weer wel een stuk rustiger is… En natuurlijk vind ik het super goed dat mensen zich fitter willen gaan voelen en daar wat aan gaan doen, ik zal de eerste zijn die dit toejuicht. Het is alleen zo jammer dat er te vage doelen worden gesteld. Dat is dan ook vaak de reden waarom tig procent er na drie weken alweer mee stopt. Een vaag doel is: “Ik ga dit jaar 10 kilo afvallen.” Beter zeg je: “Ik ga dit jaar drie keer per week trainen, ook als ik geen zin heb.” Hoppa. Of: “Ik houd me drie maanden lang aan dit voedingspatroon.” Zo vergroot je je kans op succes en dat hoeft niet vanaf 1 januari 😉

En ook: wees realistisch. Is 10 kilo wel reëel of überhaubt wel nodig? Of is het verbouwen van je hele huis wel haalbaar? Begin dan liever met de zolder dit jaar en maak dat helemaal af.

2018, goede voornemens, nieuw jaar, doel, goals, blog, personal, mamablog, mamalifestyle blog, La Log, lalog.nl

Mijn doelen?

Doelen… dat vind ik dan ook weer zo’n zwaar woord. Het zijn gewoon dingen die ik dit jaar wil doen.

1. Een nieuwe tattoo laten zetten. Wat een doel he 😉 En concreet: ik heb er nog drie in de wachtrij staan, haha, maar voor maart wil ik een keuze maken welke het wordt en maak ik een afspraak.

2. Samen met Wim een weekendje weg. Voor juni moet dit gebeuren mensen! Kindjes logeren en hop, wij de hort op.

3. Verder ontwikkelen op mijn werk. Ook hier stel ik doelen en maak ik daar afspraken over.

4. Een goede balans blijven houden met thuis, werk, sporten, bloggen, vriendinnen en ontspanning. Wat een uitdaging vond ik dit het afgelopen jaar, maar ik kan wel zeggen dat het nu lekker loopt. Toch blijft het soms zoeken en neem ik wel eens teveel hooi op mijn vork. Leermomentje 😉 Wat goed werkt voor mij is onze gezamenlijke, digitale agenda zodat ik een overzicht van een hele periode heb.

5. En natuurlijk: fit, gezond en gelukkig zijn en blijven. Maar dit is dan zo’n vaag voornemen he, want hoe ga ik dit dan doen? Ik denk vooral door punt vier goed te doen. Goed verdelen is het toverwoord I guess…

Heb jij nog goede voornemens dingen die je wilt doen dit jaar?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Volg La Log.nl op Instagram!

2 gedachten over “Waarom het vaak niks wordt met goede voornemens

  1. Grappig om te lezen hoe jij als sportende nieuwe sporters in januari ervaart. Ik sport zelf niet, maar kan me het dubbele gevoel goed voorstellen als ik me de situatie even inbeeldt haha. Ik zelf stel nooit echt ‘doelen’. Ik weet wat ik wil, maar bindt daar geen tijdspanne aan vast en heb me tot nu toe ook nog nooit diep ongelukkig gevoeld ofzo als iets wat ik wilde niet gebeurde. Luxe probleempje denk ik haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *