Mama en zo

3 jaar en naar het consultatiebureau

consultatiebureau, peuter, peuter 3 jaar, ogentest, mama blog, mama-lifestyle blog, lifestyle blog, La Log.nl

Het consultatiebureau. Ik weet het allemaal zo net nog niet. In de stad waar we voorheen woonden hebben we -op z’n zachts gezegd- echt geen goede ervaringen opgedaan maar in het dorp waar we nu zo’n anderhalf jaar geleden naar verhuisd zijn wordt er een stuk fijner met de kindjes en papa’s en mama’s omgegaan. Maar toch: echt fan ben ik niet. En nu moeten weer. Pfff. Iets met een ogentest.

Ogentest?!

Ik belde nog of het verplicht was toen de afspraak in mijn mailbox verscheen. Nee, het is geen verplichte afspraak maar wel een belangrijke en er werd toch echt wel geadviseerd om hier naartoe te gaan, kreeg ik als antwoord. Ja, en nu? Het kan natuurlijk geen kwaad om te gaan, maar er moest dan weer een vragenlijst ingevuld worden over Noor haar gedrag en ze moest van te voren deze pagina’s “leren”. Okeee, Ze is pas 3! Drie! Ik heb het haar lekker laten kleuren. Zo heeft ze toch gezien 😉

Noor wordt dan ook weer gewogen en gemeten. Ook zoiets. Er is ooit gezegd bij het consultatiebureau dat Noor “wel mollig is he”. Dat schoot verkeerd bij mij. Ze was pas twee jaar. Doe ‘ns normaal! En ja, in die shitty groeicurve zat ze een beetje (echt een beetje!) meer naar boven dan een “gemiddeld” kind, maar mollig? Really? Tsssk. Ze is gewoon een lekker kind. Ze beweegt veel, is gek op fruit en boterhammen. Ze eet graag en goed en daar ben ik alleen maar blij mee. Doorgaans hebben wij niet eens snoep in huis! Inmiddels is Noor meer de lengte in gegaan en is haar BMI gedaald. Prima, maar zo niet, dan niet hoor. Als ze maar gezond en gelukkig is.

Goh, ik heb echt zin in die komende afspraak ja… I’ll keep you posted!

La Log, La Log.nl, Wendy La Log.nl, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, blogger

 

 

 

Like La Log.nl op Facebook voor de nieuwste artikelen!

 

Eén gedachte over “3 jaar en naar het consultatiebureau

  1. Wij hebben de afspraak met de ogentest net vandaag gehad. Ze moest een paar blokjes stapelen, een rechte lijn tekenen, wat blokjes in een vormendoos doen en een beetje terugkletsen. Ik hield mn hart vast voor de ogentest..Want ze is nogal eigenwijs (als ze iets niet wil, dan doet ze het ook niet?) maar gelukkig zijn we weer met vlag en wimpel geslaagd. Dus over een jaar de laatste keer en dan zijn we er gelukkig vanaf!

    Succes alvast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *