Mama en zo

Je peuter zindelijk maken

zindelijkheidstraining, peuter zindelijk maken, potje, luier, blog, mamablog, mama-lifestyleblog, La Log

Halleee, Noor is luier-af! Binnen een week was onze peuter zindelijk! ‘s Nachts draagt ze nog wel een luier, maar ook die gaan we straks natuurlijk ditchen. Ik ben allang blij dat het overdag zo goed gaat want moeders hier vond het zelf wel een beetje spannend. En man, wat is het intensief om continu met dat potjes- en wc-verhaal bezig te zijn. Maar het is gelukt! Hoe we dat deden lees je hier.

Noor wordt in Augustus drie jaar en ze is nu sinds een maand zindelijk. Ze plaste al zeker een maand of vijf, zes regelmatig op het potje. Bij de kinderopvang en ‘s avonds voor het slapen gaan, maar afstand doen van haar luier wilde ze niet. De dames van de opvang adviseerde me dan ook om het vooral niet te pushen, het komt vanzelf, zeiden ze. En dat klopt!

zindelijkheidstraining, peuter zindelijk maken, potje, luier, blog, mamablog, mama-lifestyleblog, La Log

Plassen maar!

De zomer is natuurlijk perfect om te beginnen met zindelijkheidstraining en afgelopen maand was het lekker weer dus we gingen ervoor! Zo kon Noor lekker in korte broekjes lopen, of buiten in haar badpakje en werd de hoeveelheid was vanwege ongelukjes wat beperkt. Het ging super goed! Ik kocht een “speciaal” Mini Mouse potje voor beneden waardoor Noor het helemaal leuk vond om te gaan plassen en inmiddels plast ze graag op de wc met de wc-bril verkleiner. Ze mag altijd zelf kiezen waar ze op plast, zodat ze het gevoel heeft dat ze zelf de regie in handen heeft 😉

zindelijkheidstraining, peuter zindelijk maken, potje, luier, blog, mamablog, mama-lifestyleblog, La Log

Stempelen maar!

Wat voor Noor heel goed werkte: plassen op het potje = stempelen! Ik printte een gratis stempelkaart uit bij gratisbeloningskaart.nl en ze mocht bij elke keer dat ze op het potje ging een stempel zetten. Als de kaart vol was, mocht ze een cadeautje uitkiezen. Ook ging ik samen met haar mooie onderbroekjes kopen die ze zelf mocht uitkiezen en elke ochtend is ze nog helemaal trots dat ze een onderbroek aan mag in plaats van een luier. En mama ook! Natuurlijk hebben we nog wel eens een ongelukje. Tijdens haar slaapje overdag gaat Noor zonder luier naar bed en meestal gaat dat goed, maar soms ook niet… Ik gebruik van die dry-nites matjes zodat ze schade beperkt blijft. En daarmee bedoel ik de was dus, ja 😉

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en like La Log op Facebook!

Eén gedachte over “Je peuter zindelijk maken

  1. Jippie gefeliciteerd! Alweer een mijlpaal bereikt! Hier gelukkig al een tijdje zindelijk maar zo fijn dat ze van de luiers af zijn. Scheelt een hoop geld en gesleept haha?. Ik heb het bed wel twee keer opgemaakt omdat ze zonder pamper slaapt. Dus antileklaken, hoeslaken, antileklaken, hoeslaken. Mocht er snachts een ongelukje gebeuren dan is het even droge pyama aan en snel de lakens eraf en hoef je het bed niet eerst opnieuw op te maken. Dan kan mama namelijk ook weer snel naar bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *