Lifestyle Mama en zo Mind & body

Ontspannen: is het nog wel mogelijk?

ontspannen, ontspanning, fonteyn, fonteynspa, fonteynspas, bad, mama zijn, mama blog, lifestyle blog, relaxen, La Log

Het leven is al druk genoeg, zeker als je kinderen hebt. Een moment voor jezelf is dan zeer welkom, alleen valt het vaak niet mee om dat in te plannen. Ik kwam een aantal tips tegen over hoe je – ondanks alle drukte – toch kunt ontspannen. Die wil ik graag met je delen!

 1. Plan tijd voor jezelf
  Dit is nu net het probleem: je hebt geen tijd. Het fulltime moederschap slokt alle energie op. De enige manier om dit op te lossen is door zo nu en dan een vrije avond te regelen, een keer in de maand bijvoorbeeld. Dat wordt dan een avond waarop je jezelf helemaal in de watten mag leggen: nagels lakken, maskertje, filmpje kijken, chillen in een spabad. Het mag allemaal! Plan die avond tijdig in, zodat iedereen ervan op de hoogte is. En als het vaker kan, is dat natuurlijk helemaal mooi.

  ontspannen, ontspanning, fonteyn, fonteynspa, fonteynspas, bad, mama zijn, mama blog, lifestyle blog, relaxen, La Log
  Ook heerlijk: een boekje lezen!
 2. Gooi de frustratie van je af
  Alle andere dagen ben je volop in de weer voor anderen, en dat valt soms niet mee. Ben je het even helemaal beu? Jog dan door het huis of maak een dansje. Laat het gewoon even gaan, dat zal meteen opluchten. Gooi alle stress uit je lijf door te bewegen. Je kunt ook een spelletje doen met je kinderen, met de uitdaging wie het hardst kan lachen. Ook als je niet blij bent, wordt er een positief sein naar je hersenen verzonden. Je zult zien dat je daar een stuk vrolijker van wordt.
 1. Tot rust komen
  Zodra de kinderen in bed liggen, ben je waarschijnlijk gauw geneigd om voor de tv te gaan hangen. Hier is niets mis mee, dat heb je zeker verdiend. Toch zul je merken dat je vaak meer baat hebt bij een warme douche of Jacuzzi® waarin je volledig kunt ontspannen. Voor een fris en fruitig gevoel! Geniet er gewoon van en probeer alle zorgen even te vergeten. Dit is jouw moment en daar hoef je je absoluut niet schuldig over te voelen. Aan anderen denken doe je al genoeg.
 1. Wees lief
  Praat ook tegen jezelf. Zeg iedere keer iets waar je dankbaar voor bent, of wat je mooi vindt aan jezelf. Schrijf het anders gewoon op. Al is het maar even, vul je brein met positieve gedachten. Probeer dit iedere dag vijf of tien minuten te doen. Het zet namelijk de toon voor de rest van de dag. Je zult zien dat je er energieker van wordt, en met die positieve vibe beïnvloed je ook de mensen uit je omgeving.
 1. Speeldag
  Wanneer het allemaal nog steeds niet wil lukken, kun je hulp inschakelen van andere moeders. Je kunt bijvoorbeeld een vaste speeldag afspreken. De kinderen kunnen dan de ene keer daar gaan spelen en de andere keer bij jou. Dan hebben jullie om de beurt een aantal uurtjes vrij om iets leuks te gaan doen.

  ontspannen, ontspanning, fonteyn, fonteynspa, fonteynspas, bad, mama zijn, mama blog, lifestyle blog, relaxen, La Log
  En ook een favo ontspanning voor mij: sporten natuurlijk!

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen. Heb je zelf nog andere tips? Dan zie ik ze graag terug in een reactie hieronder.

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

2 gedachten over “Ontspannen: is het nog wel mogelijk?

 1. Ik moet ook wat meer ontspannen. Meestal deed ik dit wanneer mijn dochtertje smiddags op bed lag lekker even genieten van een warme kop koffie en tijdschrift. Helaas heeft ze geen middagslaapje meer dus nu moet ik wachten totdat ze savonds naar bed gaat..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *