Lifestyle Mama en zo

Vakantie voorbereiden met kinderen

vakantie voorbereiden, vakantie met kinderen, vakantie plannen, op vakantie, caravan, blog, tips, mamablog, lifestyle blog, La Log

De zomer is in zicht. Soms dan. Want het weer dat we af en toe hebben hier in Nederland is vaak om te huilen. En het is bijna zomer: wegwezen dus! Wij hebben onze vakantie in ieder geval al geboekt. In Nederland. Dus als we pech hebben dan hebben we alsnog last van dat jank-weer, haha. Het is (op een weekje Center Parcs na) de eerste keer dat we “echt” op vakantie gaan met twee kleine kinderen dus hoe gaan we dat in hemels naam aanpakken? Gaan we dat vertellen? Is er dan stress? Weten ze dan wel dat we ook gewoon weer naar huis toe gaan? Vinden ze de caravan eng? Vind IK de caravan eng? (Haha, zou zomaar kunnen) Dit is hoe wij het aanpakken:

Waarheen?

Dat was nog een hele puzzel want vroeger (als in: voordat de kindjes er waren) gingen Wim en ik altijd met de tent richting de Belgische Ardennen. Lekker wandelen, mountainbiken, kajakken en met de voetjes in het gras een boek lezen aan de Ourthe. Nou zagen wij dat niet zo zitten met een peuter van nog geen drie en een baby van amper een jaar. Het zou nu dus een kindvriendelijke camping moeten zijn. Zo één waar we vroeger expres niet heen gingen met al die gillende jong, hihi. Maar nu hebben we ze zelf dus moeten we wel. Hmm. Wij gingen op zoek naar een camping die ook voor papa en mama leuk is en waar we met slecht weer ook nog wat te doen hebben. Plus: het moet vooral niet te ver rijden zijn want het is de eerste keer dat we met een caravan weg gaan en de eerste keer dat we überhaupt zo met z’n viertjes op vakantie gaan dus let’s play it safe, dacht ik zo.

Tip: maak een top 3 van de belangrijkste eisen waar jullie verblijf aan moet voldoen.

Onze top 3:
1. Kindvriendelijk
2. Niet te ver rijden
3. Er moet ook wat te doen zijn bij slecht weer

Er zijn echt heel veel leuke campings in de buurt van Brabant te vinden, maar doordat we ons lijstje met de 3 punten steeds in gedachten hielden konden we er toch aardig wat schrappen. En dat is ook nodig. Uiteindelijk hadden twee campings onze voorkeur: Dierenbos en de Beekse Bergen. Nou ging onze voorkeur al meteen uit naar de Beekse Bergen omdat er bij/op de kampeervelden zelf ook speeltuintjes aanwezig zijn en omdat je natuurlijk tijdens het hele verblijf het park de Beekse Bergen én het bijgelegen speelpark kunt bezoeken! Noor is echt helemaal gek op dierentuinen dus dit gaat ze ook geweldig vinden! En ja, wij ook 😀

Wel of niet vertellen?

Tegen Lot lul ik hele verhalen want die is pas tien maanden en vindt toch alles best zolang papa en mama erbij zijn, maar met Noor is het een heel ander verhaal. Noor is bijna drie als we deze zomer op pad gaan en ze snapt al een hele hoop. Maar ook een hele hoop nog niet. Lastig dus. Maar we kiezen er wel voor om te vertellen dat we op vakantie gaan. Omdat ze dus zo dol is op de dierentuin en alle dieren die ze daar kan zien, vertellen wij ook dat we op vakantie gaan bij de dieren. Ze is daar al helemaal enthousiast over, maar niet té, want ze weet ook dat het nu nog niet zover is. Dat is pas wanneer de caravan komt. Het zal niet voor alle kindjes zo zijn dat het fijn is om te vertellen, maar als ouder zul je dat wel in kunnen schatten. Laatst zei iemand tegen mij “Wat raar dat je het daar nu al over hebt tegen Noor,” omdat die persoon dacht dat Noor nu non-stop liep te zeuren over wanneer we nou op vakantie gaan, maar dat is bij haar nooit het geval in soortgelijke situaties dus ook Noor kan nu genieten van de vakantie-voorpret, dat is hartstikke leuk!

Tip: lees boekjes over op vakantie gaan en maak een aftelkalender

Zo zijn we bijvoorbeeld elke keer als we naar buiten gaan als campers en caravans aan het spotten “Kijk daar, mama! Daar is er weer één!” roept ze dan enthousiast. En we gaan dan alle caravans tellen die we tegenkomen. Ook lezen we boekjes over op reis gaan (Nijntje!) en kijken we naar dieren op de tablet die we straks op vakantie ook kunnen zien. Ook gaan we straks een aftelkalender gebruiken waarop Noor elke dag een stempel kan zetten en zo kan zien over hoeveel nachtjes we op vakantie gaan! Dat maakt het duidelijk, overzichtelijk én leuk 🙂

Hier vindt je een leuke aftelkalender die je gratis kunt downloaden:
Aftelkalender 20 dagen

vakantie voorbereiden, vakantie met kinderen, vakantie plannen, op vakantie, caravan, blog, tips, mamablog, lifestyle blog, La Log
De panda van Noor gaat ook regelmatig op vakantie 😉 Het is een leuke manier op haar al wat te laten zien over reizen. Meer over die leuke wereldkaart lees je hier: Tips: leuke accessoires voor de kinderkamer

Veel plezier met de vakantie voorpret!

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *