Mama en zo

Naar buiten met je dreumes!

dreumes, buiten spelen, doen met je dreumes, mamablog, lifestyleblog, La Log

Het is heerlijk weer dus, hop, naar buiten met je dreumes. Voor je kindje is het heerlijk om in de tuin op ontdekking te gaan dus tv uit en schoentjes aan! Gelukkig gaat Noor graag naar buiten en is ze daar altijd heerlijk bezig. Ik laat zien wat wij het liefst doen als het lekker weer is, misschien ook iets voor jouw kindje?

Picknicken
Buiten in het zonnetje eten vindt Noor geweldig. En ik ook! We maken onze boterhammen in de keuken klaar, leggen een kleed in de tuin en eten daar onze boterhammetjes op. En met een schaaltje komkommer en tomaat erbij is het helemaal een feest.

Verven met water
Dit deden mijn broertje en ik vroeger ook! Ik weet nog dat wij dat geweldig vonden dus ik geef Noor ook een emmertje met water en een kwast en zo is ze een hele tijd bezig met deuren verven, de konijnenkooi, de plantenbakken… Plus, klooien met water is altijd goed! Je kan ook een teiltje met wat plastic spulletjes buiten zetten.

Mama helpen
Mama helpen met de plantjes is een van de favorieten. Noor heeft haar eigen emmertje met een schepje en harkje en ze zit graag met haar handjes in het zand.

dreumes, buiten spelen, doen met je dreumes, mamablog, lifestyleblog, La Log

Fietsen zonder doel
Haar eigen loopfietsje vindt Noor leuk, maar achterop bij mama is toch ook altijd wel heel spannend. We gaan vaak gewoon een rondje dorp doen. Onderweg komen we altijd wel leuke dingen tegen: een speeltuintje of de eendjes bij de vijver.

Binnenspeelgoed wordt buitenspeelgoed
Sommige dingen kunnen prima mee naar buiten. Lekker op een kleed in de tuin is het voor je kleine weer heel anders spelen dan binnen. Noor maakt niet echt onderscheid met binnen- en buitenspeelgoed waardoor het soms een soort van Intratuin bij ons in de huiskamer is, haha. We maken er een spelletje van om alles weer naar buiten te brengen.

dreumes, buiten spelen, doen met je dreumes, mamablog, lifestyleblog, La Log

Naar de konijntjes
Moet je ze wel hebben natuurlijk. Wij hebben twee hangoortjes en Noor is er gek op. Sinds kort kan ze ook zelf het deurtje open maken en gaat ze ze heel lief kroelen en eten geven.

Met de hond naar buiten is trouwens ook altijd goed. Niet alleen wandelen, maar ook gewoon in de tuin. Sjuul moet wel mee natuurlijk, haha. Wat zijn de favo dingen van jouw kindje om buiten te doen?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

3 gedachten over “Naar buiten met je dreumes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *