Mind & body

Yoga: hipheid of sufheid?

yoga, yoga broek, zen, broek, yogi, Power Yoga, lifestyle, lifestyleblog, mamablog, la log
De laatste keer dat ik in de Eeuwige Driehoek stond en mijn broek langzaam van mijn billen afgleed is alweer even geleden. De Zonnegroet is ook een oude bekende van me. Soms zwaai ik nog wel eens naar ‘m. Ik mis het best eigenlijk, dat yoga. Ik heb zelf een hele tijd Power Yoga gegeven naast mijn andere lessen maar ben daar mee gestopt toen ik zwanger werd. Een aantal lessen heb ik bewust laten vallen omdat het een beetje veel werd met een kleine en nog een parttime baan. Bye bye yoga-billen dus.

 Wat hebben die billen nou weer met yoga te maken denk je misschien? Op zich niks. Ja, behalve dat je ze traint dan. Zeker in de lange, statische posities die je soms aan neemt. Maar die broek ook, joh. Dan dachten de yogi’s dat ik in één of ander hip yoga-outfitje aan kwam zweven. Ha! Niks van dat! Ik ben een nuchtere – meestal stampende- groeplesdocent en er is helemaal niks zweverigs aan Power Yoga! Keihard trainen, dat is het. En zen natuurlijk. Menig getrainde yogi had het zwaar tijdens mijn les en was super enthousiast over de Power Yoga. Top. Ik iets minder over de broek, maar dat terzijde. Inmiddels heeft yoga een vrij hoog hipheidsgehalte, maar hoe vaak ik wel niet een verbaasd “Geef jij ook yóga??” heb gehoord… Ja, ik: Yoga. En het is heerlijk. Geen suf gedoe, maar gewoon een heerlijke balans zoeken en je bewust zijn van waar je mee bezig bent, daar gaat het vooral om. Na de inspannende oefeningen volgde een relaxation aan het einde van mijn les. Sommige yogi’s vielen dan in slaap. En geloof het of niet: maar ik vind het een compliment dat ze zó relaxt werden van mijn relax oefening, haha. In mijn yoga-periode ben ik trouwens vaak op zoek geweest naar de perfecte yogabroek. Ik heb ‘m nooit gevonden. Inmiddels ben ik thuis weer aan de Eeuwige Driehoek en co. geslagen en hangt er nog al eens een broek op mijn enkels. Ondanks mijn zwangere buikje. Maar gelukkig is daar Djina: collega-blogger en yoga fanaat die je op haar blog strech.nl mee neemt op zoek naar de perfecte yoga broek! Naast info over yoga kleding, lees je er ook waar de populariteit van yoga vandaan komt. Hoe de gemiddelde yogi eruit ziet, hoeveel geld gaat er om gaat in deze business en waarom yoga zo’n gigantisch groot succes is. Ook stelde Djina een leuke infographic over yoga die je op haar site kunt bekijken.

yoga, yoga broek, zen, broek, yogi, Power Yoga, lifestyle, lifestyleblog, mamablog, la log

yoga, yoga broek, zen, broek, yogi, Power Yoga, lifestyle, lifestyleblog, mamablog, la log
Zen! Deze foto maakte ik op Aruba. Ook daar kom je Downward Dogs tegen 😉

Och ja, ik vind yoga hip. Heb jij je wel eens aan een yoga-pose gewaagd? En in wat voor soort broek dan eigenlijk? 😉

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 
Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

2 gedachten over “Yoga: hipheid of sufheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *