Mama en zo

Mama zegt toch nee!

mama zegt toch nee, dreumes, mamablog, La Log

Ik zweer het: mijn kind doet het expres! De Drammende Dreumes in Noor is een feit. Damn. Voor de zoveelste keer roep ik “nee” wanneer haar vettige handjes vol met kwijl richting het tv scherm gaan. Te laat: vieze afdrukjes blijven achter. En natuurlijk was het net schoon. Het is altijd net schoon. Bekers belanden tegenwoordig ook steevast op de grond. En dat is heus niet per ongeluk: ze smijt gewoon. Ook richting mijn hoofd hè! En ik maar “nee” roepen en haar overal wegplukken waar ze niet mag komen. Maar ze doet het lekker toch. Het is ook zo leuk om iets te doen wat eigenlijk niet mag. En dat je dan op zo’n leeftijd bent dat je wel het besef hebt dat het eigenlijk niet mag, maar dat je het nut van straffen nog niet begrijpt. Ja, ja Noortje, goed bekeken hoor.


En ik mijn gezicht maar in de plooi proberen te houden wanneer er een stuk aardappel in mijn haar terecht komt (“neeeee!”) want eigenlijk zijn sommige dingen ook heel erg grappig. Dat ze dan bijvoorbeeld richting mijn leesmand gaat en eerst nog een paar keer omkijkt met zo’n blik van “zie je wel waar ik heen ga”. Ik probeer het dan nog met “Nee Noortje, dat mag niet,” voordat ze keihard kruipend een sprintje trekt om toch nog even snel mijn boeken uit die mand trekken! Omg! Gevolgd door een verontwaardigd “Mama zegt toch nee!”

mama zegt toch nee, dreumes, mamablog, La Log
Bergen met speelgoed maar mama’s boekenmand is veel interessanter!

Planten zijn niet veilig. De oven ook niet en deuren zijn interessant want daar kunnen vingers tussen. En dan hebben we de afstandsbediening nog! Of nee, onze tablet! Wild trappelend reikt ze haar armpjes uit naar dat ding, maar no way dat ze ‘m krijgt. Ik probeer ‘m vaak in een lade te verstoppen, maar soms ligt ie nou eenmaal op de bank en dan gaat mevrouw ervoor want dat scherm met die kleurtjes waar papa en mama wel eens mee zitten te “spelen” is natuurlijk wel errug interessant! Maar ja, mama zegt toch nee.

Zit er ook een Drammende Dreumes in jouw kind? En heb jij wel eens aardappel in je haar? (dagelijks 😉 )

 

xx Wen

 

 

Ook leuk om te lezen:
De emo-mama: mijn dreumes danst, ik huil
Je dreumes op bed leggen, poging 865
Gelukkig getrouwd? Begin een affaire!

 

Volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

 

3 gedachten over “Mama zegt toch nee!

 1. Hey Wnedy!

  OMG ????? zijn Rik een Noortje familie? Hier ook altijd en overal die vingertjes!
  En idd ook het aankijken met die blik: mama! Kijk eens waar ik heen ga! ???
  Ik vind het ook erg moeilijk om mijn lach te houden in sommige situaties.
  Eergisteren sloeg Rik mijn bril van mijn gezicht, nadat ik al 4x gezegd had dat hij niet aan mama’s bril kocht komen. Op dat moment werd ik echt even boos! Hij trok zo’n zielig gezichtje, dat ik echt echt echt mijn best moest doen om even streng te blijven.
  Wel leuk is het om dan samen met manlief heel hard te lachen om dit soort dingen wanneer hij in bed ligt.
  Je verhaal is heeeel herkenbaar! Ook die vingers op de tv! ?

  Groetjes Willemijn

  1. Hahaha, ja soms is het echt hilarisch. Net als met die aardappel in mijn haar! Wim lachte mij ontzettend uit waardoor Noor ook in een scheur lag haha, handig, want nu denkt ze “als ik aardappel in mama’s haar gooi is dat leuk!” 😉

 2. Haha fantastisch om te lezen! Rond die leeftijd gaan die kleine dwergen op ontdekkingsreis en willen alles uitproberen. Ik kan me voorstellen dat je soms met je handen in het haar zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *