Mama en zo

Ode aan de capribroek-moeder

capribroek-moeder, lifestyle blog, La Log
(foto: c-and-a.com)

Je kent ze wel, de capribroek-moeders. Lopen ze daar in hun (liefst witte) capribroek, sandaaltjes eronder. Om te huilen. Of eigenlijk ook niet. Lijkt me heerlijk om daar gewoon zo in rond te lopen alsof er niks aan de hand is, haha. Begrijp me niet verkeerd- als er iemand totaal niet modebewust is dan ben ik het wel. Ik trek ook gewoon aan wat ik het fijnste vind zitten. Maar dat zijn dus geen capribroeken en sandalen. Laatst kwam ik er weer één tegen. Peuter aan de ene hand, grote shopper in de andere. En dan dus zo’n witte capri en comfy sandalen. De striemen stonden in de voeten van de arme vrouw. De peuter schreeuwde en trok aan haar broek. Maar dat kan ‘ie wel hebben, die capri. Ze slenterde vermoeid door met schreeuwlelijk en de shopper. De wanhoop was op haar gezicht af te lezen. En aan haar kledingkeuze natuurlijk. (oeps!)

Ik geloof best dat er leuke capri’s te vinden zijn. Ergens. En ik snap ook wel dat je dan niet hoeft te kiezen tussen een korte of lange broek. Wat dat betreft is de capri is een veilige middenweg. Maar het exemplaar van de capribroek-moeder heeft negen van de tien keer compleet geen model. Moet dat nou? Waar zijn de capri’s met een fijne pasvorm? Leuke schoenen eronder, felgekleurde top erop en je bent klaar. Zo kan het ook.

Maar misschien wil de capribroek-moeder het zo helemaal niet. Misschien is ze al blij dat ze die ochtend überhaupt een broek aan heeft kunnen trekken. Want deze moeders zijn altijd druk in de weer met hun kind(eren). Vaak zijn ze ook nog hulp-moeder op school en doen ze nuttig vrijwilligerswerk. Dan zit een capribroek misschien toch het lekkerst en hebben hun vermoeide voeten behoefte aan sandalen. Dat zal de rede zijn dat de capri’s gedoogd worden, denk je niet? Het is maar goed dat ze er zijn, de capribroek-moeders!

Haha, ken (of ben?!) jij ook een capribroek-moeder die veel goede daden verricht? Ik vind ze geweldig! Maar de capri’s iets minder 😉

 

xx Wen

 

PS: neeee, niet alle drukke moeders lopen in capribroeken en sandalen, dit artikel is vrij van hokjes denken en, zoals alle artikelen op La Log, met een knipoog geschreven 😉

 

Ook leuk om te lezen:
Kekke legging. Oh, je bent een man?
Help, ik ben een mamafiets moeder!

 

Volg La Log op Twitter en Google+!

3 gedachten over “Ode aan de capribroek-moeder

  1. Gelukkig gaat dit over jonge moeders…. toch?? haha ? oma’s lopen graag zomers en op vakantie in capri en op comfisandalen ?!! Ik zelf met warm zweetweer in ieder geval wel…..(niet naar mn werk hoor!!). Het kan echt best leuk staan, hoewel……als ik dan ‘n jonge obesitas moeder gepropt in n capri zie heb ook ik mn twijfels… maar ach t kan nog erger…denk witte legging… ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *