Lifestyle

Kamperen… love it or hate it!

La Roche, kamperen love it
2012

Met een rol wc-papier onder mijn arm geklemd struin ik op mijn slippers over de camping. Charming. En dat gebeurd regelmatig want je kunt ons gerust happy campers noemen. Of nou ja, campers in ieder geval. Ik bedoel, als het drie dagen achter elkaar regent ben ik heus niet zo happy meer. Dan breng ik de dagen mokkend door in onze tent. Maar meestal is het droog. Gelukkig maar. Wim en ik zijn namelijk fervent kampeerders. Heerlijk met onze blote voeten in het gras een boekje lezen…

Op onze avonturen op de Antillen en de rondreis door Noorwegen na, brengen we onze vakanties altijd door in de Belgische Ardennen. Ja, ja burgerlijk, blablabla. Nou, mooi niet. Kajakken over de ruige (!) rivier de Ourthe it is! En een beetje ghost haunting moet ook kunnen.

La Roche, kamperen love it
Kajakken in 2008
La Roche, kamperen love it
2008

Ooit waren Wim en ik het roerend met elkaar eens dat we nooit twee keer naar dezelfde camping zouden gaan. Want, vonden wij, als je dan toch naar de Ardennen gaat, hou het dan at least een beetje spannend met steeds een andere camping. Niet he. Nee, je voelt ‘m al aankomen: wij gaan al sinds 2006 naar dezelfde camping. Dat was echt niet de bedoeling! We zijn zelfs twee keer ‘vreemd geweest’! We vonden het zo lelijk dat we al zo jong steeds naar dezelfde (mooie!) plek terug keerde dat we uit opstandigheid twee zomers naar een andere camping zijn gegaan. Our bad. Haha, sukkels! Viel dat even tegen. Na die twee mislukte pogingen hebben we onze volgende kampeervakantie natuurlijk gewoon weer op onze vertrouwde camping doorgebracht. Daar waar ik mijn vaste hardlooprondje heb. Daar waar ik in m’n eentje de weg naar de Spar kan vinden. Daar waar we al zoveel leuke herinneringen hebben.

La Roche, kamperen love it
2009
La Roche, kamperen love it
2009

Waar dat is? Op een schamele twee uur rijden vanaf Brabant ligt onze favoriete camping Benelux in het plaatsje La Roche-en-Ardenne. Daar kun je kajakken. En ghost haunten.

Dit jaar houden we het spannend. Nee, we gaan niet naar een andere camping, maar er gaat nu voor het eerst een baby mee! Wel is er nog de vraag of we überhaupt op vakantie kunnen gaan met onze zieke Jack Russel. Het gaat niet zo goed met Storm. Misschien dat hij bij mijn ouders gaat logeren, of misschien dat we helemaal niet weg willen omdat we ons maatje straks toch al moeten missen.

La Roche, kamperen love it
Op de camping in 2012, samen met Storm
La Roche, kamperen love it
Storm in de Ourthe!

Storm vind het ook altijd heerlijk op de camping zoals je ziet!

Hou jij van kamperen? Of heb je liever een luxe all-inclusive vakantie?

xx Wen

 

Ps: benieuwd geworden naar onze favo camping? Breng een bezoekje aan http://www.campingbenelux.nl!

Volg jij La Log al op Bloglovin’? Klik hier!

5 gedachten over “Kamperen… love it or hate it!

 1. Ik kampeer ook al van jongs af aan en vind het heerlijk! Zelfs mijn vriend, die niet zo van het kamperen was, wil dit jaar weer met de tent naar Frankrijk 🙂
  Toch wil ik wel wat “luxe”, zo ga ik geen hele vakantie in een koepeltentje doorbrengen op een dun matrasje. Ik heb een mooie, grote tent met extra luifel en een zo’n extra dik luchtbed. Daar kom ik de vakantie wel mee door!

  1. Ja, precies Marit, dat hebben wij inmiddels ook haha! Een heerlijke grote tent met 3 cabines en grote luifels. Goed te doen, dat kamperen haha!

 2. Leuk! Ik vind kamperen ook heerlijk, maar dan wel met zo min mogelijk mensen om me heen. Zo zou ik graag nog eens echt willen wildkamperen in een ruig land als Schotland.

  Trouwens, er is echt niks mis met naar dezelfde camping gaan hoor. Zolang jij het maar naar je zin hebt! 😉

 3. Hihi, vroeger met mijn ouders altijd op de camping gestaan en rondgetrokken met de Kamper door heel Europa. Op een of andere manier heb ik daar een beetje genoeg van gehad en maken mijn vriend en ik liever vliegreisjes naar een heerlijk hotel 😉 Wie weet dat het kamperen ooit weer komt, want het is niet zo dat ik er een hekel aan heb.
  Sterkte met het verlies van Storm.. :'(

 4. Herkenbaar. Had ook altijd dat ideaal om altijd naar nieuwe campings te gaan, niet telkens dezelfde restaurantjes te pakken. Maar soms, als het echt top is, waarom dan rond blijven zoeken. Nu gaan we al 10 jaar naar dezelfde camping in Frankrijk. Geen spijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *