Lifestyle

Fashionista? Waar ligt dat?

Lekker basic!
Fashionista or not, fijne basics zijn altijd goed!

Met ferme passen loopt ze zelfverzekerd op ons groepje af. Bewonderend neem ik haar in me op: imposante hakken, een strakke broek met bloemenprint en felrood gestifte lippen. Haar blonde lokken in zitten een slordige knot en ze heeft een handtas waar je ‘u’  tegen zegt. Ik ben best een beetje geïntimideerd door deze lipstick-chick en voel me klein. Maar dat sowieso met m’n 1 meter 58.

Mijn drie vriendinnen zie ik met een mengeling van jaloezie en interesse naar de lipstick-chick kijken. Ze nemen haar van top tot teen op en fluisteren wat. Ik hoor het niet want ik ben mijn interesse alweer verloren en struin het festivalterrein af, op zoek naar hipsters in kekke leggings. Net wanneer de lipstick-chick ons groepje gepasseerd is en richting de bar loopt, barst een van mijn vriendinnen in lachen uit.

‘Dat ziet er toch niet uit?’ zegt ze met een hoge stem.
‘Nou, ja. Het lijkt mij vooral niet lekker zitten,’ antwoord de tweede vriendin.
En nummer drie: ‘Ik vind het vooral niet gepast op zo’n festival! Wat vindt jij, Wen?’
‘Huh?’ antwoord ik afwezig.
‘Dat van die fashionista,’ zegt vriendin drie.
‘Fashionista? Waar ligt dat?’ antwoord ik gekscherend. Want als iemand de minst-fashionista is van ons vieren, dan ben ik het wel.
Nummer drie rolt met haar ogen. ‘Ach ja, jij met je basic kleren en sneakers,’ zucht ze.
Ik haal mijn schouders op. Prima dat zij er zo over denkt. Ik ben een sneakerfreak en hou van goede basics inderdaad. En een kek printje.

 

Nog meer print.
Nog meer print.
I love kekke printjes!
I love kekke printjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lipstick-chick is weer in het vizier. Met een biertje in haar hand loopt ze onze richting op.

‘Ik vind het wel fashionable dat ze met een plain biertje rondloopt,’ smoes ik in het oor van nummer drie. Er bungelt nu een grote zonnebril op de lipstick-chick’s neus.
‘Tsss,’ krijg ik als antwoord.
Ik lach naar de lipstick-chick en ze heft haar biertje naar me. Tof. Maar dan gaat het mis. Ze zwikt haar enkel en valt voorover in het gras. Ik schrik en snel naar haar toe. Want dit wens ik de toffe lipstick-chick niet toe: op je gezicht gaan midden op een festivalterrein. Omringt door hipsters. Maar de lipstick-chick is echt heel tof want ze schiet in de lach en stamelt hoe onhandig het wel niet is dat ze die schoenen heeft aangetrokken. Samen met vriendin twee help ik haar overeind.

‘Wauw, jij hebt gave sneakers!’ zegt de lipstick-chick enthousiast, en wijst naar mijn voeten. ‘Waar heb je die vandaan?’ wil ze weten. ‘En je hebt ook al zo’n fijne broek, die zag ik daarnet al!’

Ik draai om naar nummer drie en roep dat de fashionista mijn broek en sneakers hip vindt. Met een sip gezicht kijkt ze me aan. Het biertje van de lipstick-chick druipt over haar gezicht heen. Ik schiet in de lach en nummer drie lacht mee. Ze mompelt dat de lipstick-chick heel oke is en later drinken we samen met haar een drankje in het gras. Ik in m’n sneakers en de lipstick-chick op blote voeten. We proosten en ik vraag haar hoe het is om een fashionista te zijn.

‘Fashionista?’ vraagt ze. ‘Waar ligt dat?’

High five lipstick-chick! Want, inderdaad: wanneer ben je een fashionista? Gewoon lekker jezelf zijn is het credo! Lekker hip of on-hip. Met of zonder legging. Wat denk jij?

Mijn hippe sneakers!
Mijn hippe sneakers!

2 gedachten over “Fashionista? Waar ligt dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *