Mind & body Mind & mindset

Als je doet wat goed voelt…

doen wat goed voelt, gevoel volgen, intuïtie, intuïtie volgen, luisteren naar je gevoel, niet overdenken, luisteren naar je lijf, wat zou je anders doen, logboek over life, lalog.nl

Als je doet wat goed voelt, wat zou je dan doen? Wat zou je vandaag anders doen? En de komende week? Of misschien heb je spijt van iets dat je juist niet hebt gedaan. Doen wat goed voelt is kiezen met je hart en met je gut feeling, zonder dat je hoofd daar tussen komt.

Zo verfde ik de afgelopen week een muur in de woonkamer mosterdgeel, gaf ik na ruim 2,5 jaar spontaan weer een les op de sportschool en wees ik 3 opdrachten voor lalog.nl af. En dit alles deed ik omdat het goed voelde! Ik reageerde op the first response van mijn lijf en gaf mijn hoofd geen tijd om er wat van te vinden.

Impulsief, hoor ik wel eens. Maar zo zou ik het niet willen omschrijven. Je luistert dan gewoon heel goed naar je gevoel en je onderneemt daar de actie op. Tegenwoordig is dat nog knap ook! We overdenken alles en zitten al snel in ons hoofd in plaats van bij ons gevoel.

Begin klein

Vind je het moeilijk om naar je gevoel te luisteren? Begin gewoon met kleine dingen. Reageer op je eerste gevoel, die eerste ingeving, en overdenk dit niet! Ook yoga, journallen en (geleide) meditaties helpen je om dichter bij je gevoel te komen. Het is superleuk en waardevol om jezelf daarin te trainen.

Geen uitleg

Soms ‘voelt het gewoon niet goed’. Ken je dat? Je kunt dan niet precies uitleggen waarom het zo is. Ook dat is je gut feeling, je intuïtie. Je lijf is superslim en pikt de signalen haarfijn op, zonder dat jouw hoofd het doorheeft. ‘Het voelt gewoon niet goed’ is daarom eigenlijk een prima uitleg. Vaak snap je achteraf waarom je dit zo hebt gevoeld en vallen er allerlei puzzelstukjes op z’n plek!

Ga altijd je gevoel achterna, dan raak je de weg nooit kwijt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *