Mind & body Mind & mindset

Je bent ALTIJD goed genoeg

goed genoeg, goed genoeg zijn, zelfacceptatie, vertrouwen, intuïtie, persoonlijke groei, comfortzone, doen waar je blij van wordt, lalog.nl
“Omdat ik bang ben dat ik niet goed genoeg ben.” Het is zo ongeveer het ergste wat je tegen jezelf kunt zeggen. Ik betrapte mezelf laatst op deze uitspraak. Ik gaf dit belachelijke antwoord op een vraag die mijn man me stelde. Hoofdschuddend zei hij al dat dit niet zo was en ergens weet ik het ook wel, maar ik hield mezelf toch tegen met deze gedachte.

Ik zal niet zeggen dat ik helemaal van deze valse overtuiging af ben, maar ik kom er wel. Laagje voor laagje pel ik ‘m af. Ik wéét dat ik goed ben in wat ik doe en dat ik mijn talent voluit mag benutten. Want wanneer ik dat doe, dan doe ik waar ik blij van wordt. En daar ga ik van stralen, dan verhoog ik mijn energie en daarmee die van iedereen om me heen. Het cirkeltje is dan rond, onrust verdwijnt en alles klopt.

Pure angst

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want jezelf en anderen wijsmaken dat je niet goed genoeg bent is pure angst. En in angst zit groei. En dat vind ons hoofd eng want dat betekend dat we buiten onze comfortzone moeten gaan. Het voelt veiliger om het maar niet te doen en alles hetzelfde te laten. Toch? We kennen het allemaal wel.

Nou heb ik de afgelopen jaren flink wat stappen buiten mijn comfortzone gezet, maar er komt uiteindelijk altijd weer een volgende stap die zich aandient. Een zeurend gevoel, of juist een hoop enthousiasme over iets.

Een lang gekoesterde droom. Een wens. Maar vooral: een gevoel. En dan is het aan ons om daar naar te luisteren in plaats van naar dat stemmetje in ons hoofd die roept dat je toch niet goed genoeg bent. Want dat ben je wel. Je bent ALTIJD goed genoeg.

Draai het om

Zoals je jezelf overtuigd hebt dat je niet goed genoeg bent om iets te doen, mag je jezelf nu gaan overtuigen dat je wél goed genoeg bent om dat te gaan doen waar jouw hart van gaat dansen.

We kunnen dit namelijk zelf omdraaien. Die ingesleten valse overtuiging mag vandaag nog losgelaten worden. Of in ieder geval de buitenste laag ervan. Pel ‘m af, dan kom je er wel.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *