Bloggen Lifestyle Mind & mindset

Social media: soms gewoon even niet

social media, sociale media, online, instagram, facebook, linkedin, zichtbaar, sociaal, niet sociaal, blog social media, lalog.nl, lalog, lalogblog

Ongeïnteresseerd scroll ik door mijn Instagram feed heen, check ik stories van mensen die ik niet eens ken en voor ik het weet zit ik reclames uit 1990 te bekijken die ik me vaag herinner van vroeger. Dan weet ik dat het tijd is om die app weer even van mijn telefoon af te gooien. Hoe sterk en verbindend ik social media ook vind: soms ben ik er gewoon even helemaal klaar mee.

Verbindend: ja en nee

Ik pak meteen even terug op de verbindende factor van social media. Want verbindend is het zeker. Met anderen ja. En dat is ook leuk en belangrijk-absoluut! Maar de verbinding met jezelf -met je kern- kan hierbij nogal eens op de achtergrond raken. En dat is precies waar het wringt voor mij: dat ik de verbinding met mezelf kwijt raak. Dat klinkt misschien heel moeilijk, maar dat is het niet. Het is juist heel simpel: als ik er in plaats van die telefoon een boek bij pak, ga journallen, mediteren of een spelletje ga doen met mijn kinderen dan ben ik veel meer in het nu. Het heeft voor mij alles te maken met mindfulness.

Want wanneer ik gedachteloos mijn telefoon erbij pak om door die tijdlijn heen te scrollen, dan heeft dat helemaal niks met mindfulness en in het moment zijn te maken. En juist dat is zo belangrijk om de verbinding met jezelf te voelen.

social media, sociale media, online, instagram, facebook, linkedin, zichtbaar, sociaal, niet sociaal, blog social media, lalog.nl, lalog, lalogblog

Eighties kid

Ik ben een eighties kid en dat betekent: niet opgegroeid met social media. Of überhaupt het internet. Ik vraag me dan ook vaak af hoe dat voor mijn kinderen gaat zijn en wil hier een goed voorbeeld in geven. Maar zelf vind ik het ook lastig, zeker omdat ik lalog.nl heb: ik wil mensen inspireren en mijn schrijfsels de wereld in slingeren. En dat gaat toch echt een stuk makkelijker met social media. Hoewel ik de meeste bezoekers via Google krijg, staan Instagram, Facebook en Pinterest netjes in een rijtje daaronder.

Balans

En dus zoek ik een balans. De Facebook- en Pinterest app heb ik al jaren niet meer, die van Instagram wel- dat vind ik dan ook wel het leukste sociale platform. LinkedIn, TikTok en Snapchat heb ik niet en de Instagram app gooi ik regelmatig een weekje van mijn telefoon af.

Touwtrekken

Hoewel ik mijn artikelen die ik voor de blog schrijf zal blijven delen op Facebook en Instagram, heb ik totaal geen zin in dat getouwtrek om bezoekers.

Ik wil liever schrijven: dat is wat ik leuk vind en de drijfveer om social media te blijven gebruiken. Artikelen zoals deze de wereld in slingeren. Zodat jij ook een week van Instagram af gaat om in plaats daarvan te gaan wandelen, mediteren of in je journal gaat schrijven. Want dat is pas echt verbinden met jezelf!

Hoe zit het met jouw social media gedrag?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *