Body & food Mind & body

Zo wordt thuis sporten leuk!

thuis sporten, tips thuis sporten, thuis sporten leuk, hoe thuis sporten, blog thuis sporten, lalog.nl, lalog
Hoe wordt -en blijft- thuis sporten nou leuk? Als je aan je gezondheid wilt werken maar niet naar de sportschool wilt gaan, is thuis sporten de perfecte oplossing voor jou. Maar dan moet je wel beginnen. En de boel volhouden. De truc is: maak het thuis sporten leuk. Hoe je dat doet? Zes tips van een sportfanaat!

Je zou denken dat ik makkelijk praten heb omdat ik van sporten hou. Dat klopt ook wel, maar ik vond thuis sporten zeker niet altijd leuk. Groepslessen volgen is nog steeds mijn favoriete tijdsbesteding, maar sinds ik zelf geen groepslessen meer geef ben ik veel vrijer in het indelen van mijn tijd: ik zat ineens niet meer aan al die tijden vast! Dat alleen al gaf zoveel meer ruimte. In het sporten, ons gezinsleven en in mijn sociaal leven. 

En die ruimte wil ik vasthouden. Daarom waak ik ervoor dat ik niet weer vier keer in de week in de sportschool te vinden ben (ik zit daar zo aan als ik er niet op let) en blijf ik regelmatig thuis sporten.

Ik vind het heerlijk om op elk gewenst moment mijn sportkleren aan te trekken en een workout te doen. Ik hoef de deur niet eens uit! En als de man niet thuis is dan sport ik gewoon met de kinderen om me heen.

thuis sporten, tips thuis sporten, thuis sporten leuk, hoe thuis sporten, blog thuis sporten, lalog.nl, lalog
Hoe ik het thuis sporten leuk houd?

6 tips!

1. Match je training

Match je training met jouw conditie. Als je een high intensity training start terwijl je een beginnende sporter bent dan haak je zo weer af omdat je het niet volhoudt. Start dan met een korte, easy BBB workout die online te vinden is. 

2. Wordt lid van een community

Wel thuis sporten maar wil je er niet alleen voor staan? Dan kan een community je helpen. Met gelijkgestemden werk je naar een doel, kun je met je vragen terecht en motiveer je elkaar.

3. Doe wat je leuk vindt

Dit is de belangrijkste tip! Want niet alleen als je te zwaar traint, maar ook wanneer je het thuis sporten niet leuk vindt, is het tijd om te switchen van workout. Zoek wat bij jou past. Doe een dance workout als je van dansen houdt, rol een yogamat uit als je bewust met je mind en lijf bezig wilt zijn of schrijf je in voor groepslessen on demand.

4. Doe een challenge

Top tip: doe een challenge! Een 30-day challenge of tweeweekse challenge. En dat kan van alles zijn: een squat challenge, een yogachallenge, een cardio challenge. De voordelen hiervan zijn dat je er een gewoonte van maakt en dat je naar een doel werkt. Wanneer jij verbetering merkt is dat weer een motivatie om door te gaan met jouw thuis workout.

5. Muziek, podcast en Netflix

Knal muziek aan als je cardio doet, zet Netflix op als je op een hometrainer zit en luister een podcast als je een flinke wandeling gaat maken. 

6. Je kan ook naar buiten

Je hoeft de deur niet uit maar het kan natuurlijk wel! Een stevige wandeling of een ritje op je mountainbike zijn net zo goed manieren om aan je gezondheid te werken.

Have fun met je thuis workout!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *