Lifestyle

Hoe draag je een vest?

damesvest, vest, kleding, waarom een vest, kleding, dameskleding, kleding tips, dames outfit, fashion, blog, lalog.nl, lalog
Een goed vest mag niet ontbreken in je kledingkast! Het is niet alleen handig om een vest aan te trekken wanneer het buiten kouder wordt; het kan je outfit ook nog eens een flinke upgrade geven. En wist jij dat er een ideale verhouding is bij het dragen van een lang of kort vest?

Nederlands weer? Trek een vest aan…

Een frisse lente, een lange nazomer en een warme herfst. Of alles juist andersom. Het weer hier in Nederland kan nogal wispelturig zijn. Wat je outfit betreft is een vest dan je best friend. Is het in de ochtend nog koud? Trek een vestje over je jurk, top of t-shirt aan. In de middag trek je ‘m net zo makkelijk weer uit.
Een koele zomeravond? Pak dat vest er maar weer bij. Maar ook tijdens een etentje of feestje is het ideaal om een vestje bij je outfit te dragen.

Meer dan een vest

Een vest is niet alleen een comfortabel kledingstuk waar je in de winter heerlijk in kunt wegkruipen; je voegt ermee ook makkelijk kleur (of een print) toe aan je outfit. En wanneer je een vest in de juiste verhoudingen draagt, kan het je langer en slanker laten lijken.
Hoe draag je een vest?

Vestjesregel

Bij het dragen van vesten kun je de regel van derden aanhouden. Dat hoeft helemaal niet natuurlijk, maar als je de verhoudingen wilt laten kloppen dan kun je het volgende aanhouden:

Een kort vestje is in verhouding 1/3 qua lengte van je outfit. Wat je eronder draagt is dan 2/3 van je outfit.
Bij een lang vest is de ideale lengte 2/3 van je totale outfit, en zie je er nog 1/3 van wat je eronder draagt onder het vest uit komen.

Als je een lang vest draagt, kun je deze open gedragen en zie je ook nog wat je er onder draagt. Dan heb je meer lengtewerking dan bij een lang vest dat dichtgeknoopt is.

Veel plezier met het dragen van jouw vesten dit seizoen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *