Kids Mama en zo Momlife

Wat ik van mijn kinderen leer

leren, moederschap, leren van je kinderen, mama zijn, mamablog, mama van drie, lalog.nl, lalogblog

Je hoort wel vaker dat kinderen hun ouders een hoop leren. Dat is bij ons in huis ook zeker wel het geval. Ik ben daar eens bij gaan stil staan. Ik kan nu bijvoorbeeld meezingen met K3 en het hele script van Frozen 1 en 2 uit mijn hoofd. How impressive. Nee, haha. Maar wat ik dan van mijn kinderen leer? Een hele hoop. Een paar dingen steken er echter met kop en schouders bovenuit.

Leren van het moederschap

Wat een hoop lessen krijg je voor je kiezen tijdens het hele moederschap. Je leert ervan en krijgt nieuwe inzichten. Want mijn drie kinderen zijn net spiegeltjes. Vooral de oudste. Noor lijkt qua karakter als twee druppels water op mij. Ze neemt bepaalde dingen feilloos van me over nu ze groter wordt (ze is bijna zes). En wat zij van mij overneemt is niet altijd the most pretty stuff, kan ik je zeggen. Natuurlijk geef ik ze een hele bak mooie, fijne en creatieve dingen mee maar er schiet ook wel eens een scheldwoord tussendoor, haha. Of een iets te luide stem wanneer ik haar aanspreek op haar gedrag. Terwijl ik juist nog zo rustig wilde blijven…

Die luide stem en dat scheldwoord kan ik zo nu en dan dus wel eens terug verwachten. Oeps. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Ze doet me gewoon na. ‘Fijne’ spiegel die je dan wordt voorgehouden, kan ik je zeggen. Dit leert me om rustiger te blijven als ik boos op één van de kindjes wordt en dingen ook wel eens te laten gaan.

Wijze lessen

Wat ik nog meer voor wijze lessen van mijn kinderen leer?

Vaker ‘ja’ zeggen. Meer in het moment zijn. Dingen heel aandachtig doen. Helemaal opgaan in een knutselwerkje of tekening. Dansend de was opvouwen. Op K3 ja. En eigenlijk: denken als een kind. Puur en eerlijk. Maar ook praktische dingen als de wasmand lekker voor morgen laten staan en de hele speelgoedkist leegtrekken en dit de hele dag in de kamer te laten liggen. Want na het opruimen is het na een uur toch wel weer een rommel. Niet alles in huis hoeft perfect opgeruimd te zijn; er wordt in geleefd. Lekker laten dus. Dat leren ze me. De wijsneuzen.

Wat leer jij van je kinderen?

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Vol je lalog.nl ook op Facebook en Instagram?

 

Eén gedachte over “Wat ik van mijn kinderen leer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *