Baby Kids Mama en zo Momlife

Zo verdeel ik mijn aandacht over drie kinderen

baby, peuter, kleuter, aandacht verdelen, moeder van drie, drie kinderen, gezin, moederschap, mamablog, blog, lalog, lalog.nl, lalogblog

Men neme een kleuter en een peuter. “Gooi” een kersverse baby in de mix en probeer dan nog maar eens je aandacht goed te verdelen over die drie. Een ware uitdaging. Je zou er een meer-jaren-challenge van kunnen maken. Hoe ik mijn aandacht verdeel over mijn lieve trio lees je vandaag!

Wie van de drie?

Wanneer ik ‘s avonds beneden ben en een huiltje hoor vanuit onze babyfoon-centrale sommeer ik de man abrupt om stil te zijn. Wie hoorde ik nou? Het zijn er ook zoveel! Zoveel kinderen, zoveel babyfoons. Ja, lieve Noor heeft ook nog een “babyfoon” op haar kamer omdat ze afgelopen jaar naar haar gloednieuwe kamer op zolder is verhuist met de komst van baby Ben. Ons huis heeft dikke, stevige muren en is goed geïsoleerd dus als wij beneden zijn en Noor roept vanaf haar kamer dan horen wij dat niet. Moeders hier wilde daar dus een babyfoon. Zonder camera, maar gewoon één zodat ze ons kan roepen als er iets is. Dan hebben de andere twee een babyfoon met camera. Bij baby Ben is het logisch, maar ook peuter (bijna kleuter!) Lot heeft er nog één met een camera. Zij is namelijk het middelste kind. Dat zegt genoeg lijkt me 😉

Aandacht verdelen

thuis, home, coronacrisis, corona crisis, kinderen, gezin, home, stayhome, mamalife, party, balonnen, jurkjes, happy, mamablog, mamalifestyle, lalog, lalog.nl, lalogblog
Hoe dat nou gaat met de aandacht verdelen over het drietal als ik alleen thuis ben met ze? Meestal wel goed. Het gaat redelijk vanzelf. Natuurlijk hebben ze alle drie soms wel eens een off-day en daardoor net even wat meer aandacht nodig. En we wisten zelf ook wel dat het bij een derde baby heel anders zou zijn dan met de eerste of tweede. Maar daar zoek je een draai in. Ik heb bijvoorbeeld heel weinig één op één tijd met Ben, maar die kleine man krijgt er een bak met aandacht en liefde van zijn zussen bij en dat is zo mooi. Daarom werkt het.

Na de zomervakantie gaat Lot ook naar school en krijg ik ineens meer tijd met mijn baby! Wat heerlijk! Een cadeautje. Maar ook de andere twee hebben zo hun momentjes met ons. Een ochtendje alleen met papa, lekker uitgebreid badderen en kletsen met mama. Even een wandelingetje, knuffelen op de bank of een boekje lezen. Die kinderen groeien daar goed op! Die momenten doen al zo veel. En hier zit dat erin gebakken. Ben in de wipper erbij, Lot op schoot en Noor pakt mijn hand… Zo krijgen ze alle drie hun portie aandacht. Elke dag ♥

En wanneer we één op één tijd hebben dan genieten we daar intens van. Geen tablet, tv of naar buiten in je eentje. Nee, dan is het knutselen en kleuren met mama als ik met de meiden ben. Samen iets bakken. Iets leuks doen. En wanneer ik met Ben alleen ben dan knuffel ik die vriend plat. Doe hem in bad, wandel het dorp rond en doe gek met hem op zijn speelkleed. Zo verdeel ik mijn aandacht en dat gaat verbazend goed 😉

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Gezellig als je volgt op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *