Lifestyle

“Waarom zit je binnen? Je hebt een mega tuin!” Tja…

Toen ik eerder deze week met een verhit hoofd tegen iemand verzuchtte dat ik vooral binnen zit met dit weer, ging er een wenkbrauw omhoog. ‘Binnen? Hoezo? Je hebt een mega tuin!’ ging het meteen. Een flinke tuin met veel groen, hoge bomen en dus ook best veel schaduw. Maar toch. De schaduw is met deze temperaturen niet genoeg. Of dit een klaagzang wordt over de bizar hoge temperatuur? Jazeker!

Hoezo “lekker” weer?

Jaren geleden schreef ik er ook al eens een artikel over. Het blijft me blijkbaar hoog zitten, haha 😉 Maar even serieus: hoe vinden mensen dit nou “lekker” weer, die dertig graden? Gatverdamme. Ik hoop maar dat er meer van mij zijn out there. Mensen die ook een soort van levend verbranden in deze zon, zitten te zweten en puffen in de schaduw. Twee keer per dag douchen, sterretjes zien bij het sporten in deze hitte en waarbij het zweet steevast op hun voorhoofd parelt. Hoezo lekker weer? Echt, ik ga er niet goed bij. Mijn grens ligt bij de 25 graden. Dan kan ik alles gewoon blijven doen zonder dat ik me te pletter zweet en mijn haar in mijn nek plakt.

hitte, hittegolf, warm, warmte, blog, mamablog, lifestyleblog, slippers, La Log

Als de temperatuur boven de 25 graden komt, kun je me dus vooral binnen vinden. Ons huis is namelijk heerlijk koel. De kinderen hebben trouwens ook flink last van de warmte, vooral Noor. Heeft ze niet van een vreemde dus. Zij wil ook echt de zon niet in. Kleine Ben zweet zich ook helemaal kletsnat in zijn kinderwagen en drijft zowat zijn maxicosi uit als hij mee de auto in moet. Lot lijkt er iets minder last van te hebben en zij is dan ook het bruinste van ons allemaal. Prima. Ik puf wel wat op de achtergrond mee wanneer zij in het zwembadje in de tuin speelt, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Ik hoor verhalen over moeders in bikini’s in de zon. IN. DE. ZON. Hoe dan? Zij vertoeven de hele dag buiten, terwijl ik me binnen verschuil achter zonneschermen en ventilatoren.

Wanneer de temperatuur onder de 25 graden komt, ben ik weer in de tuin te vinden. Dan kruip ik met een rood hoofd achter de ventilator vandaan en plof ik neer in de schaduw van één van die bomen in onze tuin. Lekker weer, noem ik dat 😉

Gelukkig wordt het de komende dagen niet zo heet. Ik juichte oprecht. Lekker sporten, werken zonder dat ik mijn pak nat zweet en naar buiten. Wellicht tussen de buien door, maar ach.

Hoe doe jij het op dertig graden?

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Lalog.nl op Facebook en Instagram

 

2 gedachten over ““Waarom zit je binnen? Je hebt een mega tuin!” Tja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *