Kids Mama en zo

Hallo moeders: geen ‘homeschool’ is ook oké he!

homeschool, thuis, lockdonw, lock-down, kleuter, peuter, werkjes, thuis blijven, mamablog, mama van drie, momlife, kinderen, blog, mamalifestyle, lalog.nl, lalogblog, lalog

Homeschool. Ik rol nog maar eens met mijn ogen. In de ene app-groep gaat het nog harder tegen elkaar op dan in de andere. Moeders tegen elkaar dus. Als in: kijk mij eens een goede thuis scholing geven aan mijn kinderen. Hoe verantwoord. En prima ook als dat werkt voor jouw kind hoor. Dan moet je dat zeker doen. En voor al die andere moeders die nu het gevoel hebben dat ze van alles moeten wat homeschool betreft: geen homeschool is ook oké he!

Kleuters en hun homeschool

Ter verduidelijking: het gaat om kleuters. En ja, hier worden zeker ook werkjes gedaan. We hebben een hoop werkbladen voor kleuters uitgeprint en Noor (en dan natuurlijk ook peuter Lot) heeft verschillende werkboekjes waar ze mee aan de slag kan. Ik merk dat Noor het heel fijn vindt dat we de avond van te voren uitkiezen wat ze de volgende dag gaat doen. We kiezen zeker twee “verantwoorde” werkjes of taakjes en verder vullen we de dagen met buiten spelen, knutselen, wandelingetjes en filmpjes. Zeker geen schema met wat we elk kwartier gaan doen maar wel een richtlijn. Ik schrijf dat samen met Noor op een krijtbord. Wat gaan we voor en na de boterham doen bijvoorbeeld, dat geeft Noor de structuur die ze van school gewend is en ik merk dat ze dat heel fijn vindt. Net als af en toe een werkje doen. Die uitdaging heeft ze gewoon nodig anders gaat ze zich vervelen. Maar verder genieten we vooral van de extra tijd met elkaar! Doei met je werkjes.

homeschool, thuis, lockdonw, lock-down, kleuter, peuter, werkjes, thuis blijven, mamablog, mama van drie, momlife, kinderen, blog, mamalifestyle, lalog.nl, lalogblog, lalog

Geen homeschool, joeh!

In deze vreemde situatie (so, so weird!) denk ik dat wij moeders elkaar vooral moeten steunen in plaats van tegen elkaar opgaan door elk moment van de dag foto’s te laten zien van alle werkjes die hun kind maakt. Ik krijg dan berichtjes van andere moeders binnen als ‘Wen, doe jij dat ook?’. Veel moeders worden er helemaal onzeker van. En zoals Kimberly van Beebsandmoms.nl gisteren zo mooi zei tijdens haar live sessie op Instagram: ‘Doe gewoon lekker wat goed voelt. Jij weet als moeder wat het beste is voor je kind. Je moet niks!’ Hoera, een shout out naar die vrouw hoor!

Drie weken vakantie vieren, werkjes, schema’s, Frozen-marathons, urenlang buitenspelen… het is allemaal goed. Doe in deze tijd vooral waar jij en je kind(eren) blij van worden. Zorg goed voor elkaar en doe lief tegen andere mama’s ♥

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Lalog.nl op Instagram & Facebook

2 gedachten over “Hallo moeders: geen ‘homeschool’ is ook oké he!

  1. Het allerbelangrijkste is nu dat de sfeer goed blijft. Zoals altijd is balans het belangrijkste, werk wat schoolwerk weg, relax, geef knuffels en veel liefde aan elkaar. De lat mag een stuk lager ❤❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *