Mama en zo Zwanger

36 Weken zwanger: voorbereiden op de bevalling van baby 3

zwanger, derde zwangerschap, derde kindje, mama en zwanger zijn, voorbereiden baby, liggingsecho, echo, mamablog, baby, babyblog, bevallen, lalog, lalog.nl, lalogblog, blog
Ik schreef al eerder dat we ons huis volle bak aan het voorbereiden zijn op de komst van onze derde beeb. Maar ik vergeet het ook zeker niet om mezelf voor te bereiden, voor zover dat dit kan. Want je weet nooit hoe het gaat; de bevalling, de eerste periode met je pasgeboren baby erbij… Er zijn zoveel dingen waar je geen invloed op hebt. Toch voel ik me meer voorbereid dan ooit.

Ervaring, check!

Ja, ik heb natuurlijk al redelijk wat ervaring opgedaan met Noor en Lot. Ik weet hoe een bevalling KAN gaan. Ik weet ook dat deze volgende bevalling waarschijnlijk niet zo hoeft te gaan. De eerste keer had ik geen idee, de tweede keer waren er dingen die ik nu graag anders zou zien zodat het soepeler verloopt en dit neem ik allemaal mee naar nummer drie. Ik heb het boek “Als bevallen spannend is” van Lilian Wirken (geen reclame! Heb ‘m zelf aangeschaft en ben gewoon erg enthousiast) van voor tot achter gelezen en dingen hieruit gebruikt voor mijn bevalplan. Het boek richt zich met een nuchtere kijk op mindfulness tijdens je bevalling, omgaan met pijn, dingen die jou kunnen helpen. Gedachtes, houdingen, in je kracht staan. Ik heb er heel veel aan gehad waardoor ik me nu zekerder voel over de bevalling dan bij de meiden. Wat een winst is het al om er met vertrouwen in te gaan. Ik zou echt elke zwangere vrouw aanraden om het boek te lezen, iedereen kan er wel iets uit halen dat haar helpt. Verder zijn cursussen deze keer niet aan mij besteed. Ik heb er al twee gevolgd in mijn vorige zwangerschappen en vond het nu veel te druk met het verbouwen thuis, twee kinderen en mijn werk om dat ook nog te gaan doen.

buik, zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, derde kindje, babybuik, pregnant, belly, babybump, mama en zwanger, zo die buik, mamablog, momblog, lalogblog, lalog.nl, lalog
Maar een cursus is zeker aan te raden hoor! Zeker bij een eerste zwangerschap. Jezelf voorbereiden, praten met andere zwangere dames, dat is echt heel fijn. Ik heb ook veel aan de cursussen gehad die ik heb gedaan en dingen eruit gehaald die bij mij passen en mij kunnen helpen. Maar in deze zwangerschap werkt het voor mij het beste op deze manier. Zelf in de boeken duiken, mijn ervaringen meenemen, dingen bespreken met Wim en mijn verloskundige, erachter komen wat ik graag zou willen.

Ik heb deze keer ook het geluk dat ik een lieve vriendin heb die verloskundige is én ongeveer even ver zwanger dus met haar bespreek ik heel veel. Twijfels, angsten, wensen; alles is voorbij gekomen en haar expertise en tips neem ik van harte aan. Het heeft mij echt geholpen om dingen helder te krijgen. Zowel voor de vorige bevallingen die ik heb meegemaakt als hoe ik er in deze derde bevalling in sta. Voor iedereen dus ook de tip: praat! Kom erachter wat jij graag zou willen en wat voor jou de bevalling zo prettig mogelijk kan maken. Plan gewoon dubbele afspraken in met jouw verloskundige, dat is absoluut mogelijk! Wacht niet totdat zij voorstellen om je bevalplan te bespreken; juist voordat je het daar over gaat hebben wil jij het vertrouwen en de zekerheid voelen!

En ja: ik vind het ook nog steeds rete spannend, zo’n bevalling! Maar gezond spannend. Niet meer eng. En dat is heel wat waard ♥

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

Volg mee op Instagram en Facebook!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *